Monday, June 7, 2010

Teething Book…

Kalau tak masuk tangan dalam mulut, memang tak sah!.. Memang baby suka sangat kan masuk jari2 dalam mulut?.. Yelah, sejak dari dalam perut dah start buat activity ni.. Haikal pun dah pandai adjust2, so, hanya ibu jari dia yang masuk mulut.. Geram betul, cap cap cap bunyinya.. Asyik mahsyuk la tu.. :P

Oleh kerana nak elakkan dari terus leka hisap jari, mama belikan teething book ni untuk Haikal.. Sekali tengok, macam kepala Mickey Mouse pun ada.. hehe..  Di samping boleh baca content buku, boleh jugak buat gigit2 telinga Mickey tu.. hehe..

 IMG_6583 Mula-mula masuk telinga Mickey dalam mulut..

IMG_6582Alamak! Dah terkeluar..

IMG_6584Last-last, dengan telinga Mickey dan jari-jari sekali yang masuk…

Memang kena bendung activiti hisap ibu jari ni.. Kalau habit sampai besar, boleh effect gusi.. Itu yang ada kes jongang, jongos etc.. hehe..

4 comments:

Rizziela said...

pakaikan sarung tangan kat haiqal...mgkn kurang sikit dia masukkan jari dlm mulut

This is .... said...

sarung tangan pulak yg basah nanti.. memang dah cuba, habis masam.. takut kuman jugak..

~ZuE~ said...

nk bli jg lah teething book ni.. hihi

This is .... said...

beli2, selagi stock masih ada.. emy suka tengok buku2 kat website tu.. rasa geram nak beli.. :P kalau taknak bayar postage mahal, request for standard one..