Thursday, June 10, 2010

Rockin’ In The Bumbo Seat…

Akhirnya, dapat beli Bumbo Seat untuk Haikal… Tak sia-sia pergi Fabulous Mom semata-mata nak try dudukkan Haikal dalam tu.. hehe.. Sebab Haikal suka, aku pun belikan la sebijik untuk dia.. :P Nak yang murah, tapi kalau boleh masih baru.. Apa-apa ajelah.. So, aku cari2 online tengok mana2 yang sesuai.. Kebanyakan yang murah dah dijual.. Memang cepat aje orang beli ye.. Then, aku jumpa this blog.. So, deal nak beli and jumpa the seller..

Since the blog owner is not around, aku kena jumpa husband dia.. So, janjilah jumpa area Bangi, tempat yang aku tau.. Masa dijanjikan kul 9.45am, hari Isnin.. Tunggu punya tunggu pagi tu, tak jugak muncul orangnya.. Call pun tak angkat.. Haish, dahlah aku dengan Haikal aje time tu.. Kitorang nak gi Sogo after that.. Malas lah aku nak tunggu lagi, terus chow aje.. Erm, malas nak layan..

On the way to Sogo, orang tu SMS, cakap sorry dan sanggup nak hantar Bumbo Seat tu.. So, janji lagi skali.. Kali ni, near to my house pulak.. Jumpa kat The Mines.. Nasib baik datang orangnya, kalau tak, memang nak kena :P So now, the Bumbo Seat sudah jadi milik Boss Kecik, Haikal.. hehe..

IMG_6644 Testing-testing..

IMG_6661 Duduk macam boss.. hehe..

Lepas balik kerja, mesti aku dudukkan Haikal dalam Bumbo Seat ni, tapi takdelah lama sangat.. Practice makes perfect.. Bagi dia biasa.. Harap2 dia suka duduk sampai besar sikit… Senang mama nak suap makan nanti.. :P

Ok, let share a video.. Alala, seronoknya dia… :)

15 comments:

LynnDa @ PeNg said...

emy berapa ko beli?

suhaisweet said...

u got nice n3..peep my latest here Check it Out!

This is .... said...

Peng,
beli RM120.. nak beli ke? siapa nak duduk? hehe

mira edora said...

sukanyer dia dok kat dalam tu.. nak jugakla beli kat aiman! tp aiman, kalu makan dok diam2, lagi ligat tangan dia nak mencapai sudu. Biasa akak lepas dia meniarap sambil kasi makan, sb tangan dia sibuk nak bergerak, takde la sangat nak pegang sudu! =)

Miss Q said...

xda usaha nak keluar ke? QZ dah umur 1 thn ++ baru nampak kt umah kawan. bila nk bg test duduk, x muat sebab peha beso!

dasar peha ayam!

suzieradzali said...

wei kesian tgk kepala anak ko tergoyang2 lagik.....eiii biler ak nk merasa dokong haikal nie...

This is .... said...

kak mira,
kalau dah ligat, better gi try dulu kat kedai.. buatnya dia taknak duduk, rugi la..

Qast,
setakat ni, takde nak keluar pulak.. suka dia dok dalam tu.. skill baru, konon.. hehe..

Suzie,
Aku biar aje dia goyang2.. even tgh dukung pun kepala goyang2.. hehe.. tapi, duduk tak lama sangat la.. biar dia belajar perlahan2..

~ZuE~ said...

ok eh kpale goyang2.. azimnye tengkuk lembut lg.. br bz bljr nk tegapkn kpale btol2.. hehe.. pinggang haikal dh kuat eh? mmg leh start pki since 3 months ke.. I tot start from 6months..dlu plan nk bli pas die bole duduk.. eh ke purpose die Utk bljr duduk? hahah.. btw dh bli kipas utk rocker lunch td hihi

This is .... said...

kak zue,
badan haikal dah tegap.. so, boleh control kepala dia sendiri, even kepala goyang2 sikit.. seat ni memang utk ajar baby duduk.. so, beli before baby tau duduk la.. :)

DiyaMama said...

What is the recommended age untuk duduk dalam seat ni ye? My baby is 4 months old. I tried once, tapi macam tak confident tengok dia macam goyang2. Boleh ek goyang2 macam tu? Kalau dokong kan biasanya bahu kita akan support kepala dia.

This is .... said...

Diyamama,
bagus dudukkan bila badan baby dah tegap and baby can support his own head.. masa saya dudukkan baby, time tu 3 bulan setengah.. masa tu, duduk sekejap2 aje.. lama2 okaylah baby dlm tu.. takde goyang2 dah kepala dia..

ainx said...

u nk let go x bumbo tuh?

sayahappyslalu said...

ainx,
takde intention nak let go.. anyway, kalau nak beli, byk dah jual kat baby store.. boleh order online..

Norlee said...

beli kat mn yer bamboo seat ni

sayahappyslalu said...

Norlee,
beli online aje, dari blogshop.. tak ingat dah..