Friday, June 11, 2010

Nursing Room At Office…

Nursing room ye, bukan nursery… Kalau nursery, tak jadi kerja dibuatnya.. Setiap jam pegi melawat anak sendiri.. hehe…

Yes, my company sudah sediakan nursing room yang khas untuk breastfeeding mom express milk during our break time.. Bagus kan? Sebelum ni, memang takde tempat proper untuk pam susu.. Selalunya, kitorang pergi surau aje.. Tapi, bagaimana pulak dengan non-muslim? Diorang memang tak tahu nak pam kat mana.. So, the management accepted the raised idea, buat satu tempat khas untuk pam susu...

Kat nursing room ni, ada sterilizer, ada fridge.. jadi, bolehlah simpan dalam peti ais yang disediakan.. Sebelum balik kerja, amik balik.. Tapi, aku prefer simpan dalam cooler bag sendiri, tak adalah incident terlupa nanti…

nursing Inilah tempatnya.. Ada 2 partition.. Walaupun kecil, lebih selesa nak pam.. Nak selak-selak pun tak rasa malu.. hahaha..

Note: Aku terkejut bila dengar ada orang pam dan buang susu dalam toilet.. Kenapa buang? Aku pun takde jawapannya.. Maybe operator yang kerja 12 jam, they don’t have proper place to store their milk, daripada susu rosak, baik dibuang.. Mungkin macam tu la kot..

3 comments:

Rizziela said...

Saya pun terpaksa buang susu ..sebabnya anak saya x minum EBM..dia cuma nak yg fresh ajer

mira edora said...

akak penah gakbang susu. 3hari outstatio, dok budget hotel peti ais xde langsung.mmg sedih tengok susukena buang tp mmg xleh simpan pun

This is .... said...

Rizziela,
pandai betul baby memilih.. hehe..

kak mira,
gi tumpang kedai runcit ke.. haha..