Tuesday, June 8, 2010

Kalau Nak Shopping Groceries, Jangan Pergi Hari Sabtu…

Baik tak cadangan aku ni? Kenapa tak boleh pegi hari Sabtu? Sebab hari Sabtu ialah “No Plastic Bag” day.. Memang kitorang elak beli barang-barang rumah hari Sabtu.. Bukan sebab tak support “Save Our Earth” campaign ke apa, tapi, cuba bayangkan macam mana nak mengangkut barang satu trolley kalau takde plastic bag? Bawak shopping bag sendiri pun, belum tentu cukup.. :P Lagi satu, aku suka plastic bag banyak2, senang nak buang sampah nanti... hehe..

IMG_6569 

Lepas kes kat Tesco dulu, kitorang memang dah banned Tesco terus.. So, sekarang hanya pergi Carrefour aje untuk belanja barang rumah setiap bulan.. Nasib baik our area, paling dekat ialah Carrefour Bandar Tun Hussein Onn.. Pergi hari Jumaat syok sikit, dia tutup pukul 12am..

Haikal tidur aje dari waktu kitorang datang sampailah balik.. no poo-poo, no milk.. bagus betul.. Memang dah waktu tidur dia lah tu.. Mama dengan papa aje tak reti-reti nak balik.. haha..

2 comments:

anne said...

ibu anne boleh g shopping weekend jek.weekdays memang tak boleh gerak dah.cucu ikat kaki nenek.hehehe

This is .... said...

angkut la cucu skali.. baru mencabar! hihi..