Tuesday, June 22, 2010

Bukittinggi, Indonesia.. Our Next Trip..

Aku akan ke Bukittinggi lagi.. And, this will be my third trip.. Kali ni bersama keluarga pulak.. So, dah tak bolehlah nak menempel tido kat bilik ko, Ely.. haha..

Lama lagi our trip ni, March 2011 ye.. Haikal pun dah setahun masa tu.. Nasib baik dapat beli tiket Air Asia hari tu.. Walaupun lama lagi, kerja-kerja belakang tabir perlu dibuat, booking sini, booking sana.. Paling penting, susun atur itinerary.. Malas nak mengomel panjang, just want to post a few photos from my previous visit.. Definitely will visit the interesting places again.. Tolong jangan macet, I hate spending time on the road.. huhu..

IMG_1044 Istana Pagar Ruyong.. Ini dah terbakar, nasib sempat pegi.. hehe.. Sekarang, dalam pembinaan semula..

IMG_1070Danau Singkarak..

IMG_1107 Pantai Malin Kundang, Padang..

IMG_1101

IMG_1085 Danau Maninjau.. Pemandangan dari atas.. Memang cantik memukau!

IMG_1096 Danau Maninjau..

IMG_1118 Obyek Wisata Tirta Alami.. Nak bawak Haikal mandi kat sini.. Mesti kecut2 anak aku kesejukan.. :P

IMG_1120

IMG_1155Lobang Jepang @ Lubang Jepun.. Nak pergi bergambar2, boleh la..

IMG_1171

IMG_1169Naik kuda ronda2 bandar Bukittinggi..

IMG_1205 Pasar Atas…IMG_4781 Jam Gadang..

IMG_1186 Previously, Novotel Hotel.. Now, The Hill.. Nak duduk sini, boleh tak? huhu.. Hotel ni mahal, rasa tak worth it pulak spend nearly 700,000Rp per night.. Nanti, asyik keluar, duduk bilik sejekap aje.. Cuma, hotel ni best, sangat dekat dengan Pasar Atas, Pasar Bawah, Ramayana, Jam Gadang.. Memang within walking distance..

Must try menu, but seriously, I forgot the name..

IMG_4872

IMG_4786

Bukittinggi, till we meet again.. Siapa nak pesan telekung sulam2, boleh la order.. haha..

5 comments:

eliyana said...

emy, tht drink...
1st photo = amping dadih
2nd photo = es teler

This is .... said...

ook, nasib ko ingatkan.. :P

eliyana said...

aku mmg lh akn ingt...dh mknn gue...hahaha

This is .... said...

yang amping dadih tu, kat pasar aje ke yang ada? tempat lain, tak pernah tengok pun dalam menu dia..

nadiah muchlizar said...

next trip to padang. boleh pergi ke Solok. on the way ke solok ada Danau singkarak.
Dekat Solok ada kebun teh dan Danau kembar (danau atas dan danau bawah). Serius Cantik sangat!