Tuesday, July 13, 2010

GAP Kids Sale.. Time To Shop For Raya..

Cepat gile dah shopping untuk raya… hehe..

Dah alang-alang ada sales, terus ajelah beli baju untuk Haikal.. Simpan untuk raya lah terus, dah tak lama lagi dah.. So, Haikal kena puasa tau, sebab orang puasa aje yang boleh beraya.. hihi..

Selalunya kalau datang shopping complex, singgah butik GAP kids ni tengok2 baju untuk baby.. Dan setiap kali itulah, kitorang keluar dengan tangan kosong… Sebabnya, takde sale, aku rasa sangat tak berbaloi beli mahal2.. T-shirt more than RM50 sehelai.. Baby pun bukan boleh pakai lama pun, sekejap aje dah membesar nanti.. Rugi aje rasanya.. Baik beli baju mama ;P

So, bila tau GAP ada sales, apa lagi, hati aku ni menggelodak nak pergi.. hihi.. Dapat tahu ada 50% discount.. Lepas tu, kalau beli more than 5 items, dapat additional 20% off lagi.. Banyak tu discount nya! Last Sunday, my MIL belanja dinner Kenny Rogers kat Midvalley.. Tepat kul 9.00pm, kitorang habis makan, laju aje aku ajak my hubby pergi The Gardens, terus tuju GAP Kids ni..

Masuk2, terus pilih mana yang nak.. Yelah, dah lewat, kedai akan tutup bila-bila aje.. So, ended up buying 1 t-shirt, 2 jumpers, 2 pants and 1 sandal for Haikal.. Papa got 1 t-shirt for himself and Atuk bought 1 t-shirt for Abang Danish, Haikal’s cousin.. And guess how much is costs for all 8 items? RM240.. So, that’s mean RM30 for each.. Berbaloi-baloi kan, kan, kan? Cakaplah, iye.. haha..

For those yang rasa beli baju untuk anak2, better cepat sebelum terlambat.. This offer sampai 15th of July aje.. Hari tu pergi pun, kebanyakan saiz dah habis.. Lucky jugak ada saiz yang fit untuk Haikal dan colour menarik (pada mata aku la :P).. Sandal pun dah takde saiz, I guess what we got is the last pair which is for 12 months baby..

IMG_7236

IMG_7235

IMG_7234

IMG_7237

IMG_7238 Dah nak balik barulah Haikal terbangun dari tidur.. Nasib baik mama sempat memilih baju.. hehe :P Dah pandai menjerit dah memanggil2 mintak angkat sekarang ni..

IMG_7259Aksi tak boleh tahan dengan sandal baru… haha.. Pelawak rupanya anak mama ni..

IMG_7266 Ni sandal yang dibeli.. sangat comel on Haikal’s cute feet.. hihi.. Aku pernah survey dan berniat nak beli online.. It cost me, paling murah pun RM25 sepasang.. campur shipping lagi, alamat lagi mahal dari authentic one.. Nasib baik tak terbeli.. :P

IMG_7253 Suka! 2 helai baju sebelah kanan tu, United Color Of Benetton beli time sales kat Parkson Pavilion hari tu.. RM60++ untuk 2 baju tu, after 60% off..

Note: Sometimes, berangan bestnya kalau office kat KLCC, Midvalley, tak payah susah2 tunggu weekend untuk pergi survey2 sale ni.. Time lunch boleh singgah. Tapi tulah, makin laju lah duit mengalir dari poketku ini nanti.. hehe.. Bersyukurlah masih tersadai di bumi Senawang ni.. :P

7 comments:

Rizziela said...

Kat senawang pun sempat lagi shoping..kalau kat KL lagilah rancak kan?

Queen said...

hui..i bernasib baik tempat shoppng adalah jauh..agagagga

This is .... said...

rizziela,
keje aje kat senawang.. jiwa dan raga tetap di kl.. hihi..

Queen,
kalau nak, jauh pun sanggup saya pegi.. :P

Qaseh Falah said...

Sy dr johor... Sanggup dtg kl semata2 nk shopping brg2 ank... Skali shopping habis 5k.. Almaklumlah anak ramai πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Qaseh Falah said...

Sy dr johor... Sanggup dtg kl semata2 nk shopping brg2 ank... Skali shopping habis 5k.. Almaklumlah anak ramai πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

sayahappyslalu said...

Sekarang i dah lama tak beli kat kedai. Beli online aje dari US. Lebih murah..

Azlina Amin said...

bila nak bukak pre-order utk Baby Gap - Summer Sale?