Tuesday, July 20, 2010

Baby Food And Walker…

Hari Ahad lepas, sepanjang hari duduk berkurung aje di rumah.. Seronok, sekali-sekala lepak2 dan rilex kat rumah.. Tu yang lunch makan Nandos, sebab malas nak masak.. Takde apa kat dalam peti sejuk melainkan telur ayam.. hehe.. Bila dah petang takde buat apa.. Yang papa, tidur kat atas sofa.. Mama dan Haikal pulak bergolek atas lantai, tertidur atas toto.. Bukan kite tengok tv, tv yang tengok kite.. hihi..

Malam tu, keluar dinner di Bangi.. Alang2 dah ke sana, ingat nak pergi Susuibu.com kat sana, tapi, kedai tutup.. So, singgah kat Manjaku kat Bangi ni..

IMG_7346Tak larat nak dukung begitu aje.. Dah 7 kg lebih ni, boleh sengal tangan dibuatnya kalau dukung lama-lama.. So, baby sling is the best choice.. Haikal pun senyap aje dalam tu..

IMG_7348

Datang sini memang nak beli makanan untuk Haikal.. Bagi test perasa-perasa yang lain.. Kat Manjaku ni, makanan dalam botol, hanya ada Heinz brand aje.. So, aku pilih2 lah mana yang okay.. Amik perasa lain-lain, nanti boleh bagi Haikal cuba mana satu yang dia suka.. Aku amik perasa yang selain dari apple.. Sebab tau kalau ada apple, mesti masam sikit.. Kesian anak aku, berkerut2 muka tahan masam.. :P Pastu, beli Milna Rusk perasa pisang.. Tak tahu sedap ke tak, cuba try test lah, Haikal.. hehe..

IMG_7351

IMG_7349

IMG_7360Jalan sekejap aje, dah tertidur, sampai kitorang pegi makan.. Bagus betul.. hehe..

Dah siap pilih2 makanan, naik ke tingkat atas.. Kat sini banyak toys, walker, stroller, baby cot semualah.. Ternampak benda ni, Bright Starts Bounce Bounce Baby.. Macam best aje, dan tentulah harganya best jugak.. Tapi, murah lah dari Fisher Price Jumperoo tu.. Anyway, aku takde plan nak beli benda ni.. Suruh Haikal lonjak atas katil ajelah.. hehe..

IMG_7354Bright Starts Bounce Bounce Baby RM300++

IMG_7356 Survey walker..

My hubby minat dengan walker Little Bean, gambar bawah ni.. Sebelum ni, tengok dalam photo aje.. Ni baru dapat tengok in real life.. Bagi aku okay.. Yang penting, walker yang nak dibeli, mesti ada steering supaya Haikal rasa macam bawak Ferrari bila dia duduk dalam tu.. haha.. Yang lain2 tu, okay.. Nampak kukuh.. Cuma aku tengok tayar dia kecik sangat lah.. Risau aje cepat terpeleot atau tercabut.. So, aku rasa ada baiknya survey brand-brand lain jugak... Mana tau ada yang lagi okay..

IMG_7357Little Bean Walker..

Bila Haikal dah pandai jalan, kita pergi survey basikal pulak.. :P

IMG_7358

IMG_7383 Ini yang dibeli dari Manjaku, Bangi..

8 comments:

Adlina Husaini said...

salam ^_^
ina tak penah p pun manjaku ke susuibu ke hihi

btw sling tu nampak comfy sesangat
ada ke utk budak besar sikit eh agaknya..

This is .... said...

manjaku, barang banyak.. tapi, bila takde sale, harga biasa ajelah..

sling buat sendiri.. kain tebal sikit.. gi jalan2 tempat aircond ok lah, tak panas..

Queen said...

makanan salam bottle tu seyes takpernah nampak and try...nak beli la..untuk baby tua makan..heeeeee

This is .... said...

Takut tak lalu aje nak makan.. Makanan lembik.. hehe..

Em's Family said...

terror u pakai sling, i tak berani pakai :p, takut lonyot baby jatuh hehehe sebab tak pandai ikat

This is .... said...

sling ok sket.. kalau pouch, rasa tak yakin.. kadang2 saya support jugak guna tangan.. extra careful :)

Rizziela said...

Patutlah macam pernah tengok Haiqal..rupanya Haiqal pun selalu g Bangi ek

This is .... said...

haah, slalu gi Bangi.. Kalau nampak, tegurlah.. hehe..