Sunday, July 11, 2010

Murah Rezeki.. The Day I Won Myself A Handphone..

Alhamdulillah..

Tak pernah dalam hidup menang hadiah yang besar-besar atau mahal-mahal, mahupun dalam pertandingan atau lucky draw.. Setakat menang pertandingan rekacipta zaman Uni dulu, dapat saguhati RM300 dan kongsi 3 orang tu, adalah.. :) So, all this while, I’m considering myself as “takde luck” punya orang.. hihi..

Dalam takde-luck tu, menang pulak sebijik handphone Samsung B2100 Extreme Edition.. Rezeki baby comel saya tu, agaknya.. :) Seriously, I didn’t remember which contest I joined.. Yang penting, contest anjuran EON Bank Credit Card.. A few weeks ago, ada orang call mintak alamat cakap menang contest.. Aku bagi aje alamat, without asking contest apa, hadiah apa.. Tau-tau, last Friday, aku bukak plastic wrap tu and tengok ada handphone.. Apalagi, seronok tak ingat lah.. hihi..

Ini rupanya handphone tu.. Google cari harga dia, orang jual dalam RM600++. Mahal jugak ye handphone gini.. Maybe sebab tahan lasak, anti-dust and waterproof.. It comes with box, battery, charger, hands free, manual and warranty card. Memory card is not included..

IMG_7175

These are the features: (Copy panjang2 ni, sebab ada makna.. kehkehkeh)

B2100 is a great mobile for your basic communication needs. It comes with strong fundamental features like Stereo FM radio.

Waterproof & Dust Resistant

 Waterproof & Dust Resistant

• Complies with the IP57 (Ingress Protection) standard.
• Submersible up to 1 meter for 30 minutes.
• Protected against limited amount of dust and sand.

Compliant with MIL-STD-810F

 Compliant with MIL-STD-810F

Rated to withstand blowing rain, dust, shock, salt fog, humidity, water, immersion, solar radiation, vibration, and extreme temperature.

Outdoor-friendly Features

 Outdoor-friendly Features

• Extremely loud external speakers.
• Noise cancellation feature optimized for noisy condition.
• Incandescent embedded flashlight.

Multimedia

 Multimedia

• 1.3MP camera with video recording.
• Music player with stereo Bluetooth support.
• FM Radio.

Stylishly Rugged Design

 Stylishly Rugged Design

• Slimmest submersible phone.
• Comfortable grip and portable size.
• Stylish enough for both work and leisure life.

mobile tracker & sos message

mobile tracker & sos message

• Easy to send out a distress call to an emergency contact; simply press a button and inform them you are in need of assistance.

FM radio

FM radio

• Listen to round-the-clock music and news on FM radio.
• Have instant access; no cost and no downloading.

With all the EXTREME features up there and the list goes on here, I’m thinking to let go this handphone.. Kalau zaman muda2 dulu, memang syok la ada 2 – 3 bijik handphone buat koleksi.. Sekarang takde maknanya, handphone yang satu ni pun jarang berbunyi.. hehe.. Aku pun dah tak fancy handphone canggih manggih semenjak Dopod 838Pro aku jahanam.. Siapa2 berminat nak beli, bolehlah tinggalkan komen.. Bagus handphone ni bagi yang slalu buat kerja2 berat kat tapak pembinaan, handphone slalu terendam dalam air, pelupa nak check pocket bila masuk baju dalam washing machine etc.. :P I’ll email you the price including postage.. I’ll try to sell in Mudah jugak.. Nanti ada masa, aku upload la..

Note: Kalau Haikal dah besar, boleh jugak bagi kat Haikal.. senang mama nak spot check tengah buat apa.. hehe..

6 comments:

LynnDa @ PeNg said...

emy bestnyer...bertuah betul ko nih..
dapat hadiah hp plak tuh..
nape aku lom bertuah ag nih selain dari hadiah tupperware aku...tuh pun dah over excited dah...

This is .... said...

baru kali ni bertuah, peng.. hehe.. takpe, try lagi.. Aku pun kadang2 main blindly jawab contest apa2.. so, memang tak sangka boleh menang.. :)

Em's Family said...

wah kecik2 mak dia nak kasik henpon samsung lagi heheh..ok tu tup tap terus menang hadiah phone

ken said...

cool.. im always unlucky in winning =P

This is .... said...

kak mira,
bila dah besar sikit, baru boleh pakai handphone.. skrg tak boleh.. jadi bahan haikal gigit aje.. :P

ken,
i used to be like that before. No luck at all :( keep on trying!

Zyash said...

Sayang la kalau jual...hehe..Simpan la dulu....
My Dream