Sunday, July 25, 2010

Maybe It Is Time To Change To A New Template…

Sejak Sabtu aku notice blog layout aku ada sesuatu yang tak kena… It is showing “Photobucket – This image or video has been moved or deleted”.. I think it has to do with the layout provider yang aku guna iaitu “the cutest blog on the block”.. Ada image yang dah dibuang dari blog tu agaknya.. That’s means ini merupakan waktu yang sesuai untuk bertukar ke template baru..

phoy

Adakah anda pun mengalaminya?

Ada idea tak mana template yang okay dan cantik-cantik? Boleh share link kat sini.. Kalau boleh nak yang mudah dan straight forward.. Dan paling penting widget2 yang ada dalam blog ni tak hilang.. Penat woo, nak susun balik.. That was the reason why I did not change my layout for a long time.. :P

*Update*

Aku masuk balik website “the cutest blog on the block” dan copy balik the same template code.. And, managed to get things to normal.. So, I decided not to change template ;P Sangatlah loyal, aku ni.. hehe.. Aku kalau minat satu, satu tu jelah aku minat.. Sehingga bertemu dengan template baru yang bisa buat aku "Wow", then barulah kite bertukar angin, ye.. hehe..

9 comments:

aliesha kirana said...

salam... hehe.. guna ajer yang dlm blogger... kt tmpt template designer tu.. senang hehe.. jgn risau.. widget xhilang... huhuh~

This is .... said...

dah tengok.. tak ada yang kaler pink.. hehe..

LynnDa @ PeNg said...

aku kalau tukar template widget mesti ilang... tak reti aku

hamiDahRecKs said...

tu lah..takde pink..aku pon tak reti la nak tukar2 dah template blog..biaq pi la kelabu taik hanjing itu..kihkih

This is .... said...

Peng,
aku pun pernah try.. hilang jugak.. tu malas tu..

Recks,
Dah settle problem.. Aku gi balik website tu, pastu copy balik code template asal aku ni.. aku dah terbiasa dengan layout ni, rasa sayang nak tukar.. :P

يانا واني said...

blog akak pun ada error yg sama.. dah bnyk kali tukar template len tapi still x menjadi... tulun ...

This is .... said...

akak pergi kat "Edit Layout".. check kat bahagian kanan "Add A Gadget".. Salah satunya, ada tulis "HTML/Javascript" tak? Click kat situ.. Kemungkinan itu code untuk layout lama. Jadi, dia akan overwrite changes yang akak buat.. Jadi, delete code dia, dan paste dengan code layout yang baru. Harap ini membantu..

يانا واني said...

tenkiu..problem settle. sory lmbt respond

This is .... said...

welcom ;)