Friday, July 30, 2010

5th Month Jab At Annur, Bangi…

Kitorang bawak Haikal pergi inject malam Rabu hari tu di Klinik Pakar Kanak-kanak An-Nur, Bangi.. This is why I like private hospital/clinic.. Boleh datang bila-bila masa aje.. Kena tunggu tu, perkara biasalah, datang lewat, kena entertain pun lewat la.. hehe.. So, sementara menunggu giliran, kitorang dinner di Kopitiam Bangi..

IMG_7515 Menunggu giliran.. Haikal syok tengok aksi-aksi kawan2 lain yang sedang bermain.. Dalam hati “Tunggulah bila Haikal boleh berlari esok, satu klinik Haikal ronda..”

IMG_7516Air liur meleleh selalu.. Atuk Haikal suruh bagi makanan yang aku mengidam dan tak dapat makan sebelum bersalin hari tu.. Then, tengok, lepas makan ada meleleh lagi tak.. Erm, bila tu? Aku pun terliur nak makan sekarang ni.. hehe..

IMG_7518 This is my favourite photo setiap kali pergi checkup.. hehe.. Haikal sudah 7.6kg sekarang.. Tinggi ialah 59cm kalau tak silap..

IMG_7520 “Kat manalah aku ni ye? Tempat cantik.. Harap mama deco bilik Haikal cantik macam ni jugak nanti” :P

IMG_7521 Papa meredakan gelora di hati Haikal sebelum kena inject.. Tapi, sebenarnya papa sendiri yang berdebar.. hehe.. Aku awal2 duduk jauh aje, tak sampai hati nak tengok..

Being a very good boy, Haikal tak nangis masa kena cucuk.. Like nothing happened.. Then, doktor check bebird dia.. Sebab masa aku tukar diaper dia kat rumah, tengok kat bahagian tu dah merah.. Doktor cakap jangan risau, normal bagi baby yang pakai diaper, some kind of fungus.. So, dia bagi ubat cream untuk sapu dan ubat demam, takut demam selepas injection.. Alhamdullah, tak demam pun.. And, after few days sapu kat bahagian gatal2, dah semakin okay dah.. Cuma kesian lah, I can feel that Haikal rasa gatal dan bila bukak pampers dia, tangan akan cepat aje ke situ.. Doctor pun advise boleh guna Bepanthen yang biasa aku guna tu.. Just apply a thin layer on his skin..

Aku suka doktor yang macam ni, bagi advise jangan risau, takde apa2, instead menakutkan orang, ini bahaya la, kena jumpa pakar lah.. I have experienced that masa pregnant dulu.. So, bila jumpa doktor yang sama, memang malas nak tanya banyak, OK, OK ajelah.. hihi.. Maybe doctor tu kena tukar job function, jadi pengkritik tetap AF.. haha.. Nasib baik aku ada kawan doctor, so apa2 yang buat fikiran aku runsing, tak sure aku terus tanya.. FOC yang best tu.. hehe..

3 comments:

hamiDahRecKs said...

hahaha...aku ni kira doctor yg baguih la kannnn...hahaha.....nanti aku jadi pakar,.ko kena la byr sket...utk adik haikal plak.hihi

eliyana said...

emy, ape yg ko mengidam yg tk dapt???

This is .... said...

Recks,
boleh, asal jangan mahal2 sudah.. tapi, takut gak asyik gelak2 bila ko pegang perut aku.. haha

Ely,
hanya terdapat di Breeks Cafe.. hehe