Thursday, July 22, 2010

Munchkin Fresh Food Feeder..

Pernah tak rasa nak bagi baby makanan seperti biskut, buah-buah etc dengan sendiri? Maksudnya, biar dia pegang dan makan sendiri.. Bila bagi dia makan sendiri, sure lepas tu risau, takut baby tercekik, kan? Sebab baby tak pandai nak control makanan yang masuk dalam mulut, habis dia masuk semua dalam mulut dia.. hehe..

Jangan risau, ada penyelesaiannya.. Macam engineering pulak, Problem Based Solution.. haha.. Aku terjumpa ini: Munchkin Fresh Food Feeder..

image

Aku beli satu untuk Haikal.. Minggu lepas, try letak fresh apple dalam tu dan bagi kat dia.. Haikal pegang, tapi asyik terlepas.. haish.. Bila masuk mulut, mula lidah dia terkeluar2 hisap jaring food feeder ni.. Aku penyek-penyekkan apple, so, terasalah manis bila dia hisap air apple tu.. Kalau dah ada gigi dan pandai kunyah, lagi best kot dia gigit2..

IMG_7317

IMG_7319 “Jari Haikal pun sedaplah, mama..”

IMG_7321

Ada satu hari tu, letak biskut Farley Rusk dia dalam tu.. Hisap2 sekejap lepas tu melalak.. Rupanya2, tak puas, tak dapat makan betul2.. haha.. Terus aku lenyek biskut dan bagi dia makan… :P Orang tengah lapar, dibaginya macam tu, memanglah mengamuk.. Lambat kenyang.. hehe..

7 comments:

||kiena|| said...

huwaaaaaa mau beli juge,.. elok dibagi semasa nak ibu sedang bekerja dirumah! hahaha bru la tak terganggu keje ku~ =p

This is .... said...

betul.. letak ayam goreng pun boleh, kiena.. siat-siatkan isi dia.. memang nyam nyam baby hisap..

Miss Q said...

ada ke menda gini!! QZ dh beso x layak dahh..

p/s: kesian dia melalak x puas makan. "Org lapo ni! pi bagi jaring2 pulak!"

This is .... said...

Qast,
Haha.. Kena bagi jaring2 time dia tengah senang hati.. Perut tak lapo.. hihi

cynta said...

emy.. jgn selalu guna.. nnt rosak gusi... sbb gusi baby lembut lagi....

This is .... said...

kak ngah,
tak selalu guna.. Haikal pun tak tau gigit lagi.. dia jilat2 aje..

This is .... said...

kak ngah,
jaring tu pun lembut aje.. very soft material.. kalau ikut, teether lagi keras, so emy tak risau sangat baby gigit2.. hehe..