Sunday, August 1, 2010

Sedap Sehingga Menjilat Jari..

Ini bukan iklan KFC ye.. hehe…

Aku tak tahu nak buat apa lagi ni.. Haikal suka sangat hisap ibu jari dia time dia tengah leka-leka, lebih-lebih lagi masa nak tidur.. Risau la jugak kalau habit sampai besar, nanti gusi pun ikut sama bentuk ibu jari, naik ke atas atau bahasa saintifiknya “jongang” huhuhu..

Macam-macam puting aku beli, tapi semua dia reject.. Haish, ini budak manyak pandai woo.. Aku tahu guna pacifier pun bukan elok sangat, tapi okaylah sikit berbanding hisap jari tu..

IMG_7486 Budak berbaju purple dengan purple pacifier..

Puting purple ni, puting yang ke-3.. jenama apa entah, tapi bentuk dia yang bulat sikit kat atas tu.. Yang first, brand Avent, entah mana entah hilang… Yang itu pun tak suka jugak.. Nak buat camana lagi ye, ada idea tak? Agaknya nikmat betul ye hisap ibu jari ni..

IMG_7489 Pacifier baik je landing kat tepi, dia hisap ibu jari.. huhu..

Watch this video, pandai betul hisap jari curi-curi.. Haikal ingat mama tak tau ye? +P

Sometimes bila geram sangat tengok asyik hisap jari aje sampai basah2 tangan, aku pakaikan stokin kaki kat tangan dia.. hihi.. Bila dah basah lencun stokin kena nyonyot, menjerit la wawawa mintak pertolongan.. haha..

IMG_7494 Stokin kakiku di tanganku.. :P

5 comments:

Ibu Alia Kaiyisah said...

gambar last sekali tu nampak sangat moke tak puas hati Haikal kat mama dia. hehe.

Mama Haikal, Kaisya pun mcm tu ms first 5 month. suke sgt hisap jari, bukan ibu jari je tp semua jari kadang dia msukkan sekali. me n husband risau jugak tp lama lama benda tu hilang sendiri. n la ni dia lg suka hisap books dari hisap jari. hehe. so no worry lah key.

This is .... said...

hehe.. memang tak puas hati :P

Haikal pun suka masuk jari-jari lain dalam mulut.. kalau boleh dengan tangan2 nak masuk skali.. Harap tak kekal lama la.. tapi, memang try jugak bagi dia lupa jari dia tu.. hehe

mira edora said...

akak rasa suma baby umur camni.. akan sangat suka isap jari. Aiman dulu pun camtu jugak. bila dah besar sikit, dah pandai pegang macam2 benda.. haaa..menda lainla pulak yang dia isap.. jangan risau.. nanti hilang sendiri

SHARE WITH ME said...
This comment has been removed by the author.
This is .... said...

kak mira,
time dia main, tak hisap jari sangat.. sebab attracted dengan benda lain.. tapi, kalau nak tidur, hisap jari adalah wajib! huhu