Wednesday, August 25, 2010

Why I Apply For “That” Credit Card?

Semata-mata sebab saya mahukan tabung cute seperti di bawah.. :P Acceptable tak alasan saya? Yelah, kalau beli sendiri, berapa ringgit dah.. Dapat free bukan ke lagi best.. hehe..

IMG_7654

Masa tu, pergi Carrefour beli barang dapur, masa hubby tengah bayar kat kaunter, aku jalan2 area situ, skali terpandang tabung-tabung ni.. Promoter tu pun dok prung-prang kat aku suruh sign up credit card.. Camnilah aku, mesti tengok dulu apa hadiah yang orang nak bagi.. Hadiah best, baru apply.. Kalau apply tapi tak approve pun takpe, janji dah dapat hadiah awal2.. hehehe.. Aku ajak my hubby apply skali.. So, kitorang dapat 2 biji tabung dan 1 beg galas comel for baby.. My hubby bodek-bodek lagi, dapat lagi sebiji tabung.. Tabung tu aku bagi adik aku, Sofia..

Lagi satu, apa yang best tentang credit card yang aku apply ni? Kalau approve, dapat cash rebate RM150.. Syok, kan? Siapa nak bagi duit free.. hehe.. Ok-ok, senang cerita kitorang apply for Standard Chartered credit card.. Mula-mula memang tak percaya, betul ke dia bagi cash.. Sekali tengok bank statement bulan ni, betul lah… Ada RM100CR.. RM50 dah tolak service charge.. Erm, boleh beli baju raya ni dengan RM100 tu.. :P Hari tu plan nak isi minyak, sekarang dah tukar pulak.. hehe..

On the other hand, aku takde plan nak pakai credit card banyak2, buat menambah hutang aje.. So, I will keep this one for some time, then kite cancel lah.. :) Bijak.. bijak.. 

2 comments:

Queen said...

betul tu...dah la kene bayar bank RM50 setiap kad..nanges woo

This is .... said...

Queen,
Betul. cancel card credit pun sbb tak mau bayar itu RM50..