Wednesday, August 11, 2010

Lunch At The Delicious, Midvalley…

Kan hari tu kitorang satu geng makan kat The Delicious restaurant ni, kan? Aku belum post lagi kat sini tentang makanan kat sana.. So, apalagi, let’s review.. :) Saja aje review time orang tengah berpuasa ni.. haha..

Pada pendapat akulah, kalau datang sini, kena betul-betul pilih menu.. Dengan menu book yang plain, konon-konon nampak simple and classic, definitely we did not have idea how the food look like.. Main bedal ajelah order sambil tanya-tanya kat waitress tu, yang ini apa, yang itu apa..

I had my favourite nasi lemak.. Sebagai seorang yang bertekak Melayu, aku rasa okaylah kot nasi lemak ni.. It might not be different from other places, nasi lemak kan, mana-mana pun rasa dia sama.. :P Lagipun makan nasi senang, buatnya Haikal meragam, senang satu tangan pun boleh lagi sudu nasi, satu tangan boleh dukung dia.. hehehe..

IMG_7609Nasi lemak dengan Rendang Ayam dan Sambal Udang.. I did count the udang.. Only 3 ekor aje for this RM25.90 nasi lemak.. Rasa dia tak memenuhi citarasa aku.. Nasi lemak tepi jalan kat rumah lagi sodap!

IMG_7605 Nasi kerabu.. Menu untuk Dyan.. Sampai-sampai aje, terkejut, kenapa nasi tak kaler biru? hehe.. Nak biru, pi cari kat pasar Ramadhan.. :P Harga RM22.90.. Also, not suit her taste.. Kat Belanga lagi sedap, katanya.. A big no-no next time!

IMG_7606 Salad for Ernie.. Very big portion for her yang kurus tu.. Takpe-takpe, kawan-kawan ada jadi “Alam Flora”.. hehe.. Yang ini sedap.. Fresh, ayam pun best.. Harag RM20++ jugak.. 

IMG_7607 Grilled Three Cheese Sandwich for Ija.. RM19.90.. Dia kata sedap..

IMG_7608Spaghetti untuk Nadia.. Yang ni pun sedap rasanya, sebab Nadia makan habis :) I just assume.. hehe..

IMG_7610 Last but not least, Classic Chocolate Cake for me.. RM11.90.. Yang ini memang berbaloi, very delicious I tell you.. Actually, memang dah lama nak makan/mengidam, tapi tak dapat.. Asal masuk kedai, tengok cake2, pastu keluar balik.. Tak tau kenapa.. Buat cerita sedih pulak kat sini.. hehe.. Takpe, takpe, dah dapat dah.. Agaknya, ini fasallah air liur Haikal selalu meleleh, sebab aku tak dapat makan masa mengandungkan dia.. So, on that day, aku dah bagikan sikit chocolate topping tu bagi dia rasa.. Memang terjilat2 lidah dia kat tepi bibir.. hehe.. Sekarang ni, still meleleh lagi.. Hah, aku tau, pengubatnya ada di IOI Mall Puchong.. hehehe.. Ada lagi satu yang aku nak makan kat situ, takpelah tunggu lepas raya kite pergi.. :P

Okay-okay, back to the story.. Food kat The Delicious ni okay if you choose western food.. Jadi, kalau nak pergi, pilih yang western-western aje okay.. Kalau tak, akan menyesal dan rasa tak berbaloi for this quite expensive food.. To me lah..

5 comments:

Queen said...

kadang tu diorang cuba mix kan menu..konon nak variety..tapi selalunya gagal la...

setiap kedai ada kelebihan memasing kan..lebih suka kedai yang tumpu pada specialty diorang je..heee

This is .... said...

nak attract customer la tu.. tapi, makanan rasa hampeh.. haha

Em's Family said...

rugi rugi pergi Delicious makan nasik, dah la mahal :D.. hehehe pastu tak sedap kan, i suke dia nyer bolognese

hamiDahRecKs said...

jahat ko emy..citer pasal mkanan bulan posa nih....heheh....kakak aku pon ckp tak sedap delicious tu...tgk tekak kut

This is .... said...

Kak Mira,
ingat sedap.. hehe.. xpe, next time order lain.. makanan omputih..

Recks,
Cake dia sedap.. nampak tempting.. try la skali.. :P