Monday, August 2, 2010

Why I Like Parkson Bonuslink Members’ Day?

Kalau nak beli perfume, kitorang mesti tunggu Parkson Bonuslink Members’ Day ni.. Nak tau kenapa? Sebab berbaloi-baloi.. Actually, pandai jugak marketing strategy diorang ni.. Offer double voucher on that special day, plus 5x Bonuslink point for every purchase.. Hmm, memang menarik.. Tapi tulah, asal member day aje, mesti weekday.. Lucky hari Jumaat, tak payah risau esok nak keje.. :P

Aku dah beli perfume akhir tahun lepas, so, this time teman my hubby beli dia punya pulak.. Kitorang pergi Parkson Pavilion… Actually, dah survey kat Metrojaya, Isetan semua offer tak best sebab dapat voucher sikit je.. hehe.. Purposely tunggu this member day untuk beli perfume kat sini..

IMG_7532Sampai-sampai aje terus ke Fragrance and Cosmetic Department..

My hubby memang dah aim this one perfume.. So, terus aje pergi kat booth tu..

IMG_7534 At Jean Paul Gautier booth.. Cuba perfume idaman..

Tapi, tau ajelah, kalau nak membeli tu, mesti lama.. Aku bawak Haikal round2 dan datang semula pun, still tak habis lagi.. Macam-macam free gift dimintak, sampai puas hati.. hihi.. Aku pun kalau nak beli perfume, bawak hubby memang puas hati dapat banyak benda free macam deodorant ke, miniature ke, body lotion etc.. :P

IMG_7528“Papa, bila nak habis ni?”

Dah selesai urusan my hubby, aku pulak mencari barang sendiri.. Tapi, berkenan dengan Hush Puppies sandal aje.. Yang Crocs tiruan beli hari tu, tak selesa lah.. Pakai sekejap-sekejap, bolehlah.. huhu..

IMG_7537 Feeding time sambil tunggu mama pilih sandal..

IMG_7539 Aku pilih kaler purple yang depan ni.. Takde discount dah sebab Best Buy Item.

IMG_7540 During members’ day, ada item yang boleh dapat additional discount..

Lepas tu, time redeem voucher.. Hubby beli perfume dan deodorant, worth RM400+, so, kira-kira dapat RM60 voucher.. Plus aku punya sandal tu, additional RM10 voucher.. Total is RM70 voucher..

IMG_7554 Ni barang2 free my hubby dapat (gambar sebelah kiri).. 75ml perfume (ini aje, kalau beli single bottle dah berapa ratus dah), body wash, samples dan miniature untuk aku.. Bila kira-kira balik tolak voucher yang dapat, memang berbaloi lah.. So, pakai lah perfume ni selama 2 hingga 3 tahun ye.. hehehe..

IMG_7543 Sebelum kedai tutup, sempat beli barang2 essential baby guna voucher yang dapat tu..

Itu saja.. On the way balik, lalu Nine West boutique yang dah tutup tu.. Tunjuk hubby bag yang aku berkenan.. Nasib dia display depan kedai aje.. hehe..

IMG_7544  I want that handbag! :P

2 comments:

Queen said...

seronok shopping kan....ngee....

This is .... said...

ye.. best therapy.. :P