Thursday, August 19, 2010

Apa Yang Menarik Di Pasar Ramadan Wangsa Maju?

*Entry ini tidak berbayar ye… hehe*

Ini dia Rojak Singapura… Siapa mahu boleh pergi Wangsa Maju Section 1 untuk dapatkannya.. Beratur panjang jugak semata-mata nak makan rojak ni..

IMG_7863

IMG_7864

Aku dan Encik Ahmad suka Rojak Singapura ni.. Dapat makan setahun sekali pun jadilah, sebab tak tahu kat mana lagi boleh jumpa Rojak Singapura yang sedap.. Actually, kuah rojak tu yang mainkan peranan penting.. Kalau tak suka makan kuah, yang cucuk-cucuk tu boleh buat sendiri (kalau rajin).. hehe.. Bulan puasa ni, tengok makanan memang terliur aje.. So, bila dah beratur panjang-panjang ni, sampai turn kite amik makanan, mulalah semua benda nak amik.. hehe.. Kena sediakan aje duitnya sebab semua orang pun tahu kan Rojak Singapura ni harganya mahal sikit.. Biasanya, kalau aku beli, atau family aku beli, tak lebih RM20, memang tak sah! :P

Note: Nak makan rojak buah, rasanya.. hehe.. Macam-macam..

7 comments:

Rizziela said...

Nasib baik akak x suka sangat makan rojak...x payah nak g jauh2 cari rojak singapura :D

LynnDa @ PeNg said...

mahal nyer rojak nih....

mummy_adam said...

sedap nyer.. lama xmakan.

This is .... said...

Rizziela,
rojak singapura OK, kalau rojak mamak tak OK.. :P

Peng,
memang mahal.. tapi sedap!

mummy_adam,
cari, jangan tak cari.. yum yum..

Em's Family said...

serious..!! rojak samapi RM20+ , ok ok, nanti ade masa nak try.. ade landmark tak mane rojak ni punyer gerai dia

eliyana said...

emy...aku pun suka banget rojak singapore...
to peng: stdrd harga tu...klu aku yg dok umah ber3 je pun...mesti beli dh belas2...tp mmg owesome...hahaha

This is .... said...

Kak Mira,
yes, mahal.. so, kalau amik ketam, sotong tu, jangan terperanjat pulak harga lagi mahal.. heheh.. landmark,kalau lintas jalan dari LRT w.maju tu, turun tangga sikit ke seksyen 1, area-area tulah.. tgk khemah besar, depan dia ada orang jual laksa.. kat situ satu aje ada rojak singapore.. hari tu saya dah tawaf sampai habis.. hehe

Ely,
Rojak dia biasa cam rojak lain, cuma kuah la yang special nya.. betul2, sedap!