Tuesday, August 10, 2010

1 Ramadhan…

Sekejap aje dah 1 Ramadhan.. Pejam celik pejam celik, tup tup dah nak raya.. Belum pun puasa cukup sehari dah nak cerita pasal raya.. :)

Tahun ni berbeza dengan tahun lepas kerana kehadiran si kecik.. Maka, tak tahu nak expect macam mana.. Harapnya semuanya smooth sailing.. This morning, masa aku dan my hubby sahur, baby masih tidur dengan nyenyaknya, tidak terganggu dengan bunyi klung-kling dari dapur… Masa nak makan, pintu bilik aku rapatkan sikit supaya matanya tak kena silau dek lampu.. Okay, selesai sudah first sahur.. Tunggu macam mana berbuka malam ni pulak.. hehe.. Aku balik 4.45pm.. Around 5.30pm dah sampai rumah.. So, ada masa 2 jam prepare untuk berbuka.. InsyaAllah cukup masa.. Jangan sibuk-sibuk masak-masak lauk, skali lupa masak nasi, sudah! Memang naya.. “Ini mendatangkan marah!” hehe..

Panjang pulak cot-cet.. Last but not least, semoga Ramadhan tahun ini memberi keberkatan untuk kita semua, InsyaAllah.. Selamat Berpuasa :)

3 comments:

Queen said...

hee..pernah jugak lupe masak nasi..lauk dah gempak..nasi tak masak..mengamuk satu rumah..hahahha

hamiDahRecKs said...

hihi.selamat pose...rajin ko emy nk masak..aku ni baru nk start rajin.kalu tak mkn kat markas jer,hihi....btw, aku nak rice dispenser tupperware tu.kat tawau ni ade eh?

This is .... said...

Queen,
kes tak masak nasi kisah kat rumah mak.. hehe.. siap ada pecal semua, sampai masa, tak boleh makan.. hehe.. minum air, makan kurma dan ratah lauk ajelah sementara tunggu nasi masak.. haha..

Recks,
kat tawau ada outlet tupperware. tak tau dekat tak dengan mu..