Sunday, August 8, 2010

Oleh Kerana Tidak Mahu Bayar 20sen Untuk Plastic Bag, Maka…

…. beginilah jadinya.. Save environment, katanya.. Penuh trolley, nasib tak jatuh barang-barang dan tergolek bantal-bantal tu.. hehe.. Cari trolley yang biasa tu tak jumpa, so guna ajelah yang besar bapak ni.. Cuma bagusnya pergi Ikea ni, ada tempat untuk ambil barang.. Jadi tak payah angkut barang-barang sampai ke kereta..

IMG_7582 “Mama, taknak beli satu Ikea ni skali ke?” hehe.. Itulah yang selalu my hubby perli.. :P Ala, kalau tak beli sekarang, bila lagi nak datang Ikea lagi? Mungkin next month, erm mungkin.. Mungkin next week, memang tak mungkin! :P

IMG_7573 “Ok, ok, nanti kite buat rumah depan Ikea”.. :P

IMG_7581 Muka geram, ketap bibir.. “Apa-apa ajelah mama ni”…

Aku suka pergi Ikea.. Entah, tak tahu kenapa.. Tapi, selalunya, kalau nak pergi, aku dah buat list siap2 apa nak beli.. So, kat sana terus pergi ke tempat barang tu atau ke market hall.. Cuma tau-tau jelah, kalau dah sampai sana, barang yang dibeli biasanya lebih banyak dari yang dalam list tu.. hehe.. Lagi satu, kalau nak ke Ikea, kalau boleh, nak elak sangat pegi time weekend, sebab hot item, discounted item biasanya cepat habis.. Tapi, nak pergi weekday, manalah sempat, kan? So, we have no choice..   

6 comments:

a d r e y n i e e l i s y a said...

nasiblaaa ikea tiada di sabah..
kalo x, mst jadi my favvy place jg tuh

LynnDa @ PeNg said...

ok laa emy.. next time kalau ade wishlist lagi kasi tau aku awal2 k...
bile2 je aku leh pegi... hahhaa

Ibu Alia Kaiyisah said...

lama dah tak pergi Ikea. :ast time pegi kena park jauh then menapak angkat barang. seb baik time tu Kaisya tak keluar lagi. he he he.

BabyIbu said...

g IKEA nape tak roger? leh singgah umah kyana..

This is .... said...

adreynieelisya,
hehe.. bagus jugak takde, boleh jimat sikit :P

Peng,
ko senang betul, duduk area sana.. aku suka jugak area Ikea tu, tapi tulah, tak tahan jemmmm.. Jam kepala hotak aku.. haha..

Ibu Alia Kaiyisah,
sekarang, ada baby ada excuse.. kena tunggu baby dan tunggu barang aje.. hehe..

This is .... said...

kak yana,
pergi ikea pun dah petang, x sempat la.. :) lain kali, insyaAllah..