Friday, August 6, 2010

Munchkin Deluxe Drying Rack And NUK Pacifier..

Currently, aku sangat suka dengan products range from Munchkin.. Dia punya packaging sangatlah colourful dan attractive.. Alasan nak membeli la tu… hehehe..

Tak pernah terfikir pun nak letak milk storage bottles kat proper drying rack.. Selalunya basuh-basuh, sterilize pastu letak dalam bekas tapis aje.. Tapis kecik, maka menimbunlah penuh dengan botol-botol siap jatuh-jatuh lagi.. Pastu, kena basuh balik.. :P

Solution kepada permasalahan itu, aku beli Munchkin Deluxe Drying Rack untuk sangkut botol-botol susu baby untuk dikeringkan..

IMG_7630Cantik kan kotak dia?

IMG_7641Selain botol susu dan tutup dia, boleh jugak sangkut breast shield dan keringkan fresh food feeder.. Ada proper place jugak untuk susun bottle cap kat situ.. Macam susun pinggan nasi, pulak.. hehe..

Owh ya, drying rack ni aku beli kat Robinson, The Gardens masa outing dengan kawan-kawan hari tu.. Munchkin product takde discount :( Seriously, aku suka sangat Baby Department in Robinson.. Cakap aje, nak beli jenama apa, you name it.. Kebanyakannya ada kat sana.. :P Medela, NUK, Dr. Brown, The First Years dan macam-macam lagilah..

Aku jugak belikan pacifier ke-4 untuk Haikal.. hihi.. Kite buat muzium putinglah nanti.. hahaha.. Kali ni, brand NUK.. Sebab hari tu, masa pergi training, kitorang borak2 fasal baby, then aku ceritalah tentang baby aku taknak puting.. (kehkehkeh, sempat borak fasal baby).. Trainer tu suggest pakai NUK pacifier.. Kaler puting dia yellowish which is different dengan yang Haikal pakai selalu, yang clear type.. Dengar aje suggestion dia, terus nak cari puting NUK ni, dengan harapan Haikal nak hisap dan melupakan jari dia yang sedap tu..

IMG_7629 Cuba, try, test for the first time.. Hisap dengan terpaksa… hehehe.. This boy aaa pandai tau berlakon to make his mama happy.. Hisap sekejap, pastu ibu jari jugak yang dihisapnya.. Haish.. Masa tengah tidur, kitorang masukkan puting ni kat mulut, oklah boleh tahan lama sikit dia hisap.. Sebab puting ni lembut berbanding puting-puting yang sebelumnya..

8 comments:

Miss Q said...

kakak, berapa RM yg rack botol susu tuh?

This is .... said...

RM39.90.. sekarang kat littlewhiz ada discount..

armouris said...

info tentang hisap jari di SIHAT SELALU - Hisap Jari Boleh Akibatkan Jongang

Miss Q said...

murah jugak! nnt sy usha! TQ!

This is .... said...

haah, affordable!

Adlina Husaini said...

ina pun guna yg ni..bestkan, senang nak keringkan botol2

This is .... said...

Adlina,
betul senang keringkan botol.. semut pun tak naik.. :P

Aventeers said...

munchkin deluxe drying rack now available at www.facebook.com/Aventeers