Monday, August 23, 2010

Munchkin: Inflatable Safety Duck Tub…

Papa Haikal belikan bath tub baru untuk Haikal gara-gara bath tub yang ada telah dihantar ke rumah baby sitter yang baru.. :P Idea beli ni, datang dari aku la.. hehe.. Tak habis-habis dengan Munchkin products.. Mula-mula, food feeder, lepas tu, drying rack dan kali ini, Munchkin Inflatable Safety Duck Tub..

IMG_7818Try for the first time.. Suka betul ya..

What is good about this tub? Guna ni sangat senang nak mandikan Haikal.. Letak aje dalam tu, bagi dia duduk tak payah nak paut badan dia kuat-kuat.. Sebab material plastik, berpelampung macam ni very safe.. Kat bahagian bawah itik ni pun berpelampung jugak, so takdelah keras rasa lantai bila baby duduk..

Haikal memang tak reti duduk diam time mandi.. Memang risau dia pusing-pusing dan terlepas dari pegangan.. Sebab, takut terhantuk kat tub mandi yang biasa tu.. So, bila guna tub biasa, tenaga lebih diperlukan :P Dengan tub ala-ala small pool ni, boleh relax-relax lagi sambil sandarkan badan di punggung atau kepala itik.. Muncung itik ni, kalau ditekan, siap keluar bunyi “quack-quack-quack”.. Cute, tercari-cari Haikal dari mana datang bunyi tu.. :) Since Haikal dah pandai main, bath toys yang itik tu, bagus jugak kalau ada, kan? Ralit sikit dia main itik kecik tu.. Nantilah cari.. :P

IMG_7829 Pandai pulak kepit *tutut* sebab malu, ye? hihi..

Oh ya, nak tau beli kat mana? We got it for cheap price.. Yelah, tak murah sangat, at least a way cheaper from its retail price which is RM99.90.. I helped my hubby bought it online at 50% discount.. Murah kan? Hanya RM49.95 aje.. And the seller told us beforehand that this is old stock, but brand new and in good condition.. Takde bocor apa, function all good.. So, apa lagi, terus belilah.. :) Ada sesiapa berminat? Online shop yang jadi pilihan kali ini ialah Moms World.. Kalau nak beli tub ni, click sini.. Happy shopping for your little one!

Note: Haikal dah semakin sihat, Alhamdulillah..

8 comments:

Queen said...

cute sangaaatt..ahaha....zakwan..nak satu?..hihi

This is .... said...

Queen,
nak satu, kena beli.. hehe

~ZuE~ said...

suke!!! nk beli jg lah.. tp azim xleh duduk on his own lg.. cpt gak haikal leh duduk eh.. best, x sbr nk bli hehe

LilYofDaPond said...

bestnye!!!.. seronok je tgk die mandi.. :))

This is .... said...

kak zue,
haikal pun tak boleh duduk sendiri without support.. saya sandarkan kat tub tu..

LilyofDaPond,
hehe..

My RAS said...

hi, comeynyerr haikal...best tgk duduk dlm 'duck' tue...sy aritue gile nk beli foldable bathtub... mmg puas hati bile dpt sbb y sedie ade letak umah tok satu lg...dah ader y nie cam nk beli lak...murah pun murah...hahaha...mau la hubby ckp penuhkn bilik air ngan tub anak jer...

silver girl said...

sygnye skang ni dh x dpt nak beli inflatable tub ni dgn harga less tu.. nak jugakkkk! :(

sayahappyslalu said...

Silver girl,
harga murah macam ni jarang2 dapat.. hehe..