Tuesday, August 31, 2010

Preparing Baby Food…

Finally, dah beli blender baru untuk prepare bubur Haikal.. hehe.. Mama yang terlebih suka.. Mula-mula plan nak beli blender jar tu aje, tapi, kalau beli 2 biji; jar and dry mill, total up nearly RM50, dah nak dekat harga blender sebiji.. Better beli blender set terus, siap dapat new motor lagi.. Night before merdeka, we went to Carrefour Mid Valley dan terjumpa blender Kenwood ni, harga RM89.. This one yang aku tengok kat kedai letrik hari tu, nasib tak terbeli sbb harganya RM139 if I’m not mistaken.. :)

IMG_8047

Apart of this new blender, lebih exciting lepas masak bubur dan blend ialah sesi membahagikan bubur dan letak dalam colourful Tupperware.. Ada promotion hari tu, terus beli 2 set (2 set consists of 8 small containers for RM49.90) sebab memang dah berangan-angan nak letak bubur Haikal dalam bekas2 yang comel dan colourful ni.. Dah simpan-simpan dalam bekas, terus letak dalam fridge.. So, everyday hantar kat babysitter 2 bekas.. I will cook (harap sempat) once every 2 days.. Senang aje aku masak bubur, masak dalam loyang yang buat kek tu, luas permukaan besar, cepat bubur masak.. :P

IMG_8050Colourful Tupperware for baby food..

IMG_8052  1 for morning and 1 for afternoon :)

4 comments:

fira hamzah said...

morning!
nak tanyer babe,
blender tuh harga promosi ker? i pun tgh cari blender..hehe..
btw, cantekk la tupperware colorful tu..comey2 aje.. :)
bestkan dpt prepare makanan for baby?! hepy tgk dia makan..

fira hamzah

This is .... said...

fira,
ye, harga promosi.. try cari kat carrefour berdekatan.. Memang best masak untuk baby, especially kalau baby nak makan..

Queen said...

paling suke dulu kalau mak campur sup dgn ikan goreng dgn sayur bayam pastu blender..heee

This is .... said...

Queen,
nanti nak try macam-macam resepi bagi Haikal rasa jugak.. Memang sedap, kan!