Wednesday, August 4, 2010

Ladies Day Out…

Kecuali Haikal.. He is a boy ;P

Dah lama sangat kitorang satu geng tak keluar sama-sama, lepak sama-sama, borak sama-sama, gelak sama-sama dan bergosip sama-sama.. Tau jelah kan, women like gossips.. hehe.. Haikal dah 5 bulan, baru dapat jumpa balik kawan2 lama, geng universiti dulu.. Papa, on last Sunday, duduk diam-diam kat rumah sebab takde orang lelaki join ;P Apa salahnya, sekali-sekala, kan?hehe..

Kali ni gathering, hanya ada 2 babies… Hopefully, more to come from my best buddies.. Ely, Khatija, Dyan, Ernie, cepat-cepat kahwin dan ada baby.. :)

IMG_7591 Masa datang.. Haikal steady aje.. Baru bangun tidur..

IMG_7593Anak Nadia.. Alya Kaiyyisah namanya (betul ke ejaan ni?)..

IMG_7592 Lepak-lepak di Big Apple Donuts Midvalley sementara menunggu ketibaan mak datin-mak datin.. haha..

We had our lunch at Delicious.. Time tu memang dah lapar sangat.. Tapi, tak tau nak makan apa.. Since tak pernah lagi jejakkan kaki kat Delicios, might as well try la menu kat situ..

IMG_7595 Suka betul bila orang dukung..

IMG_7596 Dyan’s 2nd profession: Babysitter.. :P

IMG_7597 While waiting for our turn.. Haikal masih steady…

39638_1582325717574_1218655531_31641865_3219606_n

IMG_7603

IMG_7604

Time makan ialah time tukar-tukar cerita.. Cerita pasal baby, fasal kerja, fasal master, bila nak kahwin bla bla bla.. Dan time makan tu jugaklah Haikal menjerit-jerit mintak diangkat.. Cranky sikit sebab nak tidur..

39663_1582326717599_1218655531_31641884_4038792_n

39663_1582326597596_1218655531_31641881_4031066_n Wa wa wa.. Sudah tidak steady.. hahaha..

Bagi minum susu, tepuk-tepuk sambil letak kat dada aku, Haikal pun tertidur.. Dapatlah mama shopping sikit lepas itu.. hehe..

IMG_7612 Ketiduran..

Now it’s shopping time.. Diorang teman aku ke Isetan.. Sebab aku kan dah aim satu Nine West handbag tu.. So, plan nak beli di Isetan ni.. Isetan was having sale on that day.. Dengan adanya Isetan Membercard, entitled untuk dapat 3 hours free parking dengan pembelian RM100.. Bila keluar, aku kena bayar RM2 aje.. Syok-syok… hehe..

IMG_7614

IMG_7615 I bought that BIGGEST bag of all.. Can you spot it? Tapi, kaler lain.. Senang nak sumbat segala barang dalam tu, termasuk botol susu Haikal.. :)

IMG_7616

Lepas Isetan, masuk pulak Robinson.. Best la Robinson.. Next time nak pergi situ lagi.. I’ve never been to their Baby Department before.. jakun kejap.. hihi..

IMG_7617 Bagus kalau pegi jalan bawak Dyan ni.. Boleh tolong dukung anak aku.. hihi..

IMG_7623 With Auntie Ernie.. Haikal memang sentiasa bersedia bila nampak camera.. hehe..

39036_1582329077658_1218655531_31641925_746557_n Chit chat sambil lepak-lepak di The Gardens.. After that, pegi beli Nandos, take away for papa Haikal punya lunch.. Then, bersurai..

Till we meet for next gathering… InsyaAllah..

Note: Ernie, ada gambar aku amik dari Facebook ko.. :) Thanks..

6 comments:

LynnDa @ PeNg said...

emy pandai nyer haikal tu senyum ek?
comel jer dia senyum.. macam tahu je bile nak kena senyum...

This is .... said...

Haikal memang suka senyum.. Nak bersin pun dia senyum tau.. :P

eliyana said...

next gathering will come soon...maybe my wedding...hahaha

hafizah_ismail said...

sori ye..aku pn 3 4 hr juge pk nk wat tag tu..adeh..kemalasan betul..tp xreti nk ckp kt org yg tag tu..blogger fren je pn..haha..tu pertama kali kot aku wat tag gtu..dh lapuk rsnya..kui2..
sowi again eh..

This is .... said...

fizah,
takpe.. aku tak kisah pun.. :)

This is .... said...

ely,
khatija join jugak ke? lupa la nak tanya.. tak sabar, tak sabar.. nanti balik kampung, surveykan aku hotel dan transport skali okay..