Wednesday, August 11, 2010

Tudung Ariani + Cermin Mata = Makcik Cleaner??

Haha.. gelak-gelak dulu.. Jangan marah ye, ini bukan statement aku..

ariani Gambar Hiasan dari Google.

Adakah anda peminat tudung Ariani ni atau yang sepesen dengannya? Dah macam-macam design keluar; yang panjang, yang pendek, corak abstract, corak bunga-bunga, silk awning, semua la, tapi sedikit pun belum lagi menggugat pendirian aku.. hehe.. Ye, aku tak pernah pakai lagi dan tak pernah beli pun tudung kayak gini.. Setakat test sekali kat kedai, pastu letak balik..

Tengok orang lain pakai lawa-lawa.. Molek aje tengok muka dia disarungkan tudung ni, especially muka yang jenis panjang.. Muka aku yang bulat ni, adalah amat tak sesuai.. hihi.. Pendapat masing-masinglah, tapi, aku memang tak berapa minat dan tak berapa selesa memakainya..

Hari tu kat Kuantan, kitorang borak-boraklah pasal tudung ni, sebab kak ipar jual tudung.. Sekali abang ipar aku cakap, “cubalah pakai tudung ni, pastu pakai cermin mata, confirm macam makcik cleaner”.. haha.. Aku pun gelak besar la.. So that’s it.. Aku tak payahlah susah-susah nak try sebab taknak kelihatan seperti makcik cleaner.. kehkehkeh.. Adakah emak Mohd Khairuddin yang glamour di YouTube tu kelihatan seperti makcik cleaner? hehe.. Pandai-pandailah anda menilai, I have no comment. Full stop.

12 comments:

aTuLaDawiYah said...

itula ayat yang keluar dari mulut angah first time pakai tudung jenis tu.. statement dia lg pedih, macam makcik cleaner indon.. lepas tu terus bagi hadiah kat mak tudung tu.. uhuhuhu...

tudung bawal the best.. :P

Adlina Husaini said...

kehkehkeh..
huby ina pulak kata, kalau ina pakai tudung cenggituw nampak tua 10 thn dari usia sebenar

tudia..

eliyana said...

aku pki gak tdg tu emy....senang n mudah...tk yah iron...hehehe

This is .... said...

atul,
emy memang tak minat dari mula lagi.. Tapi, ijam yang suruh try.. skrg, dah tak suruh lagi kot.. hehe..

Adlina,
Pakai tudung ni, kena tengok kesesuaian muka.. ada orang pakai memang comel lote.. :)

Ely,
ko muka bujur, takpe.. tapi, nampak macam makcik cleaner tak? muahaha.. try tanya tunang ko.. hihi

eliyana said...

tng aku tk ckp pape pun...aku rs ko leh tgk gamba aku...ko menilai lh sendiri...

ErnIe said...

aku pun pakai.. okey je.. kena la beli yang sesuai ngan muka.. kalu beli yg mahal, mmg akan cantik je nanti.. akan terletak je kat kepala tu.. aku pakai je srng ni g keja.. masa konvo pun pakai gak.. okey je aku rasa... lawa je pun.. hahaha..

This is .... said...

ely,
muka ko okay.. sesuai gitu :)

Ernie,
muka ko pun okay.. kurus aje.. muka chubby macam aku nanti, pipi aje yang nampak dulu.. mata tertutup dengan awning.. hihi

eliyana said...

ko pki tdg syiria emy...yg jenis melekat kt muka...ko pki dgn shawl...aku rs itu muke org bulat cun...

This is .... said...

ely,
aku dah tgk dah, tak sesuai jugak lah.. melekat aje.. haha.. bertambah boooolat weh..

eliyana said...

ye ke...muka aku mmg tak sesuai syiria...aku rs mcm terencat saje...hehehe...tp jeles bile tgk org leh pki tdg tu dgn cantik nye

eliyana said...
This comment has been removed by a blog administrator.
This is .... said...

Ely,
Tuan badan aje yang tau sesuai atau tidak.. Selesa ke tak selesa.. hehe