Sunday, August 8, 2010

Learning Set From Mybabyshop….

Haikal dah 5 bulan dan boleh nampak dia mula interested dengan toys dia.. Bila letak toys kat depan dia, mulalah tangan nak mencapai.. Jadi, memang dah tiba masa yang sesuai untuk beli Fisher Price 3 in 1 Learning Set sebab Haikal dah pandai main, at the same time, boleh belajar jugak..  Ye ye, toys dah banyak, tapi, mama tetap nak beli yang ini jugak! Bila belikan hadiah untuk newborn baby kawan-kawan, then Haikal tengok aje.. Pastu, mama cakap “Itu bukan Haikal punya”, Sedih kan?.. Ececeh, mama yang lebih2, padahal baby tak tau apa-apa pun.. :P

We bought this learning set at Mybabyshop.. Kitorang ni, kalau suka satu kedai, kedai itulah yang dok pergi ulang-ulang.. hehe.. Previous purchase from this shop was Haikal’s stroller.. Kali ni, beli benda alah ni aje.. Haikal test drive jugak walker yang ada kat kedai ni, tapi, papa tak nak pulak.. Nak tengok brand lain lagi.. 6 bulan nanti, dah sesuai kot nak beli walker.. Eeee, tak sabar!

IMG_7564

IMG_7562

IMG_7561Tengah perhati owner kedai bagi explaination tentang walker cum rocker ni..

IMG_7563 “Papa, belilah untuk Haikal, please…”

IMG_7632 This learning set consists of these 3 items..

Ni gambar-gambar Haikal main dengan toys baru dia.. Attracted dengan colour donut-donut yang colourful.. Tak tau nak panggil apa ring-ring tu.. Panggil donut ajelah.. haha..

IMG_7635

IMG_7671 Bermain dengan donut-donut.. Kat kaki tu, mama yang letak :) Haikal dah pandai dah keluarkan sendiri dari kaki dia.. Macam-macam usaha dicuba..

10 comments:

Adlina Husaini said...

alala2 comelnya ^_^

Jack said...

Hi,how are you today?I have surfed your blog serveral times, thanks for your information and photos. I will go on to follow your blog. If you have time, you can come to my blog and feel free giving me some comment, more important thing is be follower!

(My blog is http://sharebooksreview.blogspot.com)

ken said...

mesti gembira dapat main =)

This is .... said...

Adlina,
hehe.. :)

Jack,
Thanks. I've visited your blogs.

Ken,
Sure. Mama pun gembira!

Queen said...

pernah baca somewhere...walker tak begitu bagus utk baby...tapi ade satu lagi tools (panggil tools ke eh?)

itu bantu baby jalan...ape name nye eh..lupe dah..tapi bentuk dan konsep nya macam tongkat yang nenek guna tu...yang dua tu...
haaa...yang tuela..ada keluar utk baby punya..ada org dah guna..lepas 3 hari..babyterus boleh jalan (maybe baby dia dah cukup besar nak jalan..)

tapi tak taula betul ke tak...

just sharing some info..mana tahu membantu kan.. =)

btw..haikal nampak seronok gila dalam rocker cum walker tu...semangat..heeee..
baby and walker..memang nampak comel..+ semua toys tue..geram je kan..

This is .... said...

Queen,
memang ada keluar Buletin Utama jugak fasal walker ni.. tapi, kan kite dulu2 pakai jugak walker, berlari sekeliling rumah, elok je sampai skrg? hehe..
Orang Malaysia aje pakai walker agaknya.. Sebab tengok toys omputih, fisher price semua takder pun jual walker ni.. Harap okay baby guna.. Dia boring jugak asyik baring aje dalam rocker dia.. Nak jugak berdiri tengok sekeliling rumah ;) hehe.. Yang ajar jalan tu, ada apa benda entah namanya.. Dah memapah okaylah, tapi, kena supervise jugak.. Karang terlentang ke belakang, naya aje.. hehe..

Sh@MytO iDi said...

hi! a am new here..
google sal brg bay, jumpe blog nih..ehhe

neway, nk tnyer..yg pic last tu..
chair yg haikal duduk tu menarik!
ade citer dlm mane2 ur post x? x jumpe lah..
neway, beli kat ner yer tu..

hope u dun mind to share eh

tq in advance! =D

sayahappyslalu said...

Shamito,
itu Bumbo Seat.
saya ada tulis di sini:
http://sayahappyslalu.blogspot.com/2010/06/rockin-in-bumbo-seat.html

http://sayahappyslalu.blogspot.com/2011/03/baby-stuffs-that-i-didnt-regret-buying.html

beli kat online shop.. boleh try cari kat littlewhiz atau bbstore.

Sh@MytO iDi said...

owh! tq eh...
nice review lah! =)

sayahappyslalu said...

shamyto,
okay, thanks :)