Thursday, August 5, 2010

Tupperware Collections.. Not Tupperware Clearance...

image

Akhirnya, impian memiliki Tupperware Rice Dispenser tercapai jugak… Hihi, simple je impian aku ni, tapi baru ni dapat.. This month punya promotion, setiap pembelian Rice Dispenser dapat 2 free gift.. So apalagi, pujuk2 hubby lah cakap nak beli.. hehe.. Sekali dengan MIL aku pun beli sama.. :P Maka, bertambahlah koleksi Tupperware aku.. huhu, I like!

IMG_7504 My collections..

IMG_7663 Some more..

Ada lagi, tak ingat dah barang apa, dah simpan siap2 dalam kotak, kononnya prepare untuk pindah ke rumah baru.. Hmm, malas nak fikir, entah bila entah.. Setiap kali tengok Tupperware, time tu lah berangan nak buat kitchen cabinet yang ala2 boleh see through tu.. Bolehlah nampak Tupperware aku yang colourful ni.. haha.. koya!

Bila tengok balik Tupperware2 aku ni, rasa “Banyaknya”.. Tapi, ada hati nak membeli lagi.. Ini tak cukup la, itu tak cukup la.. hihi.. Orang lain, ada yang gila emas 916, aku pulak gile Tupperware.. haha.. Ini sebabnya aku jadi member Tupperware, iaitu untuk beli Tupperware dengan harga lebih murah untuk diri sendiri.. Aku jual pun dengan kawan-kawan, mak sendiri, mak mertua, kawan mak etc dengan special discount.. Takde untung banyak pun.. Tapi, aku suka.. Sebab, biasanya aku kumpul dulu orang ramai beli, pastu sampai certain amount aku boleh beli barang lain dengan harga sangat-sangat murah.. Best-best.. :P Maka, dengan itu, bertambahlah koleksi aku ni.. hehe.. So, ada minat nak join jadi member Tupperware? Biasanya orang yang nak kahwin, baru kahwin, dan dah kahwin berminat kot dengan barang gini..:) Promote, promote, jangan tak promote! haha..

Note: Kalau ada yang berminat, promosi Rice Dispenser dengan free gift tu sampai 15th August ni aje.. Cepat-cepat dapatkan, sebab biasanya tiada free gift.. Harga RM288.. I can give special discount.. Atau boleh jadi ahli terus jika bayar RM288.. Untuk jadi ahli sahaja, RM60 dikenakan for lifetime membership..

5 comments:

Rizziela said...

Akak pun teringin dengan rice dipenser ni..tp harga belum mampu lagi la :D

zahfiraneka hamzah said...

hye!
suka la baca blog ko..since umur haikal & tia nak dekat2..hehe..salam perkenalan!
btw nak tanyer la, ko ada tak beli tupperware steam it tuh (steamer)?aku macam berkenan untuk buat solid food utk tia.. :) kalu ada, ok tak steamer tuh?

take care!

p/s: geram giler tgk haikal biler dia senyum..sangat la comell!!

This is .... said...

Rizziela,
Rice dispenser ni boleh buat installment..

Zahfiraneka hamzah,
hi,
thanks reading my blog..
tak beli lagi steamer tu.. bagi aku, kecik saiz dia.. aku ada steamer besar, boleh letak loyang skali dalam tu.. hehe.. buat masa ni, belum plan lagi beli steamer tupperware ni.. Haikal pun belum makan bubur lagi.. Kawan ada beli untuk steam sayur buat bubur anak dia.. dia cakap okay..

haikal memang suka senyum.. sejak sebulan lebih mama dah ajar suruh senyum.. hehe.. "senyum. senyum. senyum" kata mama sampil picit pipi haikal suruh senyum.. hehehe

Flora Fana said...

kita suka sangat rice dispenser tapi wat masa sekarang ni, tak mampu nak beli. student. takde duit. hehe

This is .... said...

Flora Fana,
Takpe, nanti dah kerja start collect tupperware.. :)