Saturday, December 18, 2010

He Loves To Eat..

Syukur Alhamdulillah, Haikal suka makan.. Apa yang aku bagi, semua dia akan makan.. Bila tak kena selera, baru dia tolak and tutup mulut bila disuap.. Bila suka makan, takdelah aku rasa risau, anak aku kurus keding ke.. hehe.. Nak bawak ke mana2 pun senang, bawak aje bubur, roti atau biskut dia.. Time papa and mama nak makan, bagilah makanan dia, then, barulah Haikal duduk diam dalam baby highchair.. Dia dah pandai makan sendiri.. Tapi, of course lah comot2.. sediakan aje baby wipes and baju lebih.. hehe..

Pernah aku dengar baby tak suka makan.. Nak minum susu aje.. Susah jugak kan? That is why I introduce solid food early to Haikal.. Sebab takut baby tak nak makan bila terlalu lewat introduce solid food kat dia.. Setakat ni, macam2 dah makan.. Aku pernah bagi ice-cream (don’t tell papa.. haha), ayam dan nasi Arab, jelly, cheese cake, roti, mee hoon soup (Johny’s steamboat).. etc.. Nanti kite bagi try makanan lain pulak.. Spaghetti ke.. :P


IMG_9730Makan biskut keras.. Teething Rusk.. Gigih dia menggigit..

IMG_0017  Tengah khusyuk makan Baby Bites Biscuit.. He likes it so much..

Tak cukup dengan makanan, benda lain pun nak makan jugak.. haha.. Suka sangat gigit barang2, sebab gatal gusi agaknya…

IMG_9553  Eat the shoe like a burger!

2 comments:

mala_yusof said...

seb baik belum gigit ibu jari kaki..kalau tidak tahun depan haikal dapat adik..hehe

This is .... said...

belum pandai gigit jari kaki.. gigit masa menyusu, ada lah.. haha