Monday, December 20, 2010

Cuti...

Siapa tak suka cuti, kan? Lepas pindah kerja ni, baru aku rasa nikmatnya ada banyak annual leave ni.. hehe.. Kalau tak, memang berkira2 nak cuti.. Dulu, setiap bulan gain 1 hari cuti aje..Tu yang sakit2 sikit pun pergi klinik, dengan harapan dapat MC.. Bolehlah berehat.. hehe.. Bila kilang buat shutdown, cuti kena tolak.. Sampai hutang cuti dan unpaid leave.. Sehingga berhenti kerja pun, cuti aku negative kot.. Aku tak tahulah camana HR kira, yang penting aku dah abis bayar short notice compensation.. huhu.. Lega.. Bila fikir rasa sakit hati dan sayang duit, kot boleh guna beli barang2 kat rumah baru.. Tapi, takpelah, ada rezeki lain nanti.. InsyaAllah..

Sekarang, dah takde masalah nak cuti sebab company provide cuti yang mencukupi.. I will try to use it wisely.. Lagi satu yang aku suka, kalau cuti jatuh hari Sabtu, ada cuti ganti kita boleh amik selepas tu.. Bila nak cuti bergantung kepada diri sendiri asalkan dihabiskan pada tahun yang sama.. Syok-syok.. Itu yang minggu ni, aku apply cuti lagi 2 hari hari Khamis dan Jumaat.. Satu cuti ganti dan satu annual leave.. Nak settlekan hal rumah.. Last phase ialah pasang kitchen kabinet.. Can’t wait! Esok, sehari lagi kerja, lepas tu cuti balik.. Yeay! Then, krismas nanti pun dapat cuti ganti.. :) Erm, bila nak ganti ye? Akan difikirkan kemudian…

2 comments:

LynnDa @ PeNg said...

best giler emy.. aku sekarang ni pun tak banyak cuti.. bile laa rezeki aku nak masuk GLC company ni.. huhu

This is .... said...

try harder, peng.. apply lah mana2.. aku doakan ko ada rezeki nanti.. InsyaAllah..