Friday, December 3, 2010

Tiles For Kitchen…

Last 2 weeks, kitorang ke Chye Hing One Stop Tiles Centre kat Jalan Reko, Kajang untuk pilih tiles for our kitchen.. Kat sana pilih aje, nanti, our contractor Tik Ann akan datang amik.. For table top, harga dah termasuk tiles.. Untuk dinding kat kitchen dan lantai dapur aje, kitorang kena beli sendiri dan upah orang pasang…

IMG_9748

Bab pilih-pilih kaler ni, kadang2 risau jugak.. Takut kaler tak match lah, tak cantiklah bila dah pasang, macam-macam lagi.. So, bila pilih, ikut sedap mata memandang ajelah.. Tu yang kena rajin jalan2 tengok kat showroom, tengok majalah or browsing internet tengok design and colour..

Sebab aku suka table top kaler cerah, so, pilih kaler ala2 off white sikit.. Then, untuk dinding pun, kaler cerah jugak.. Kaler putih-putih kelabu ada jalur.. Nak explain tak reti, nanti tengok ajelah hasil bila dah pasang.. hehe..

IMG_9750

Banyak sangat tiles kat sini, harga pun boleh tahan, nak cakap mahal, tak mahal sangat, kira standard kat luar sana.. Rambang mata aku menengok :P

IMG_9752

IMG_9747

Dah abis pilih tiles, baru lega sebab contractor pun dah boleh mula buat table top.. Tunggu next entry about our concrete table top.. Actually, dah siap dah pun this week.. Dan kitorang amat berpuas hati..

4 comments:

~ZuE~ said...

nape x buat solid surface or granite?

This is .... said...

sebab apa ek? sebab solid surface and granite tak sekuat concrete..

aien5283 said...

hurm.. concrete lg kuat ek? kalau dr segi harga cane plak eks?? lbh kurang ke cane?

This is .... said...

aien,
dari segi material, concrete lagi kuat..harga aku dpt, solid surface and granite lagi mahal.. dalam RM230 per foot run. concrete RM180 per foot run.