OUR BABY'S TICKER :)

Tuesday, December 7, 2010

Bayar Saman Trafik Dengan Diskaun 50% Sekarang…

Yeay! I have saved my RM150.. Okaylah kan, daripada bayar buta-buta kat PDRM.. hehe.. Aku check saman untuk kereta aku, ada satu aje.. Kesalahan biasa iaitu speeding kat Highway.. Kesalahan seperti salah parking, takde diskaun.. Konon, aku nak tunggu sampai nak renew roadtax awal January nanti baru nak bayar.. Yelah, sayang jugak duit nak melayang RM300 macam tu aje.. huhu.. Sekali tu dapat berita dari kawan yang PDRM bagi 50% diskaun untuk saman2 kesalahan traffic ni.. Apalagi, cepat2 lah bayar sebelum tarikh tamat.. Kalau tak silap, sehingga 15 Disember 2010…

For the first few days masa promotion ni start, memang jem gilerlah MYEG.. So, I tried a few times and berjaya jugak bayar secara online.. I paid through PFX using CIMBclicks.. After 3 days, baru update dan bila check balik dalam MYEG, dah confirm tulis “No outstanding summons found”.. fuuh, lega...

Oh ya, kalau bayar guna credit card, jam2 tu jugak dah takde saman outstanding.. So, yang bayar guna bank account, tak payah risau.. Pembayaran anda sah (simpan resit if anything happens) dan akan di update dalam sistem beberapa hari kemudian..


Saya sudah bayar, anda bila lagi? :) Go pay it, you will save your money for Year End Sale.. haha..

No comments: