Wednesday, December 15, 2010

Nippon Paint Good Deal.. Buy 1 Free 1…

Sounds good, rite? Berbaloi, memang berbaloi.. You know how much it costs in KL? Around RM120 per tin.. Each tin contains 5 litres of paint..

nippon

Picture from: Nippon Paint website.

Macam ni ceritanya.. I was not there with my hubby at that time..Kitorang kan balik kampung 2 minggu lepas sebab my parents in law baru balik dari Mekah.. Kat kampung my hubby keluarlah gi cari kedai hardware nak beli lock untuk rumah.. Taulah my hubby ni, kalau boleh, dia survey semua tempat yang dia pergi untuk dapat harga yang lebih murah.. Dah dapat murah pun, kalau boleh nak murah lagi.. hehehe..

So, masa pergi2 kedai cari lock ni, kebetulan terjumpa lori Nippon Paint ni jual cat dengan separuh harga.. Lori ni buat promotion seluruh Malaysia katanya.. Jadi, jumlah cat yang dijual tu limited lah.. Masa tu, promosi sampai pukul 5 petang aje.. Apalagi, cepat2 lah beli 6 tin… Maka kena bayar harga untuk 3 tin ajelah.. Sebab buy 1 free 1, kan.. Harga dia bagi pulak RM88 setin.. Cuba darabkan dengan 3 tin, tak sampai pun RM300.. Kalau beli kat KL, mau nak cecah RM700.. Tu yang bila balik sini tu, bukan main rajin megecat sampai ke pagi.. Yelah, kalau upah pak indon pun, dia nak RM400.. Alang2 nak jimat, kena cat sendirilah.. hihi..

Sekarang, rumah dah siap cat.. Hanya tinggal kitchen cabinet, langsir aje kot yang kena settle kan sebelum masuk rumah.. Ni yang tak sabar rasanya :P

2 comments:

Em's Family said...

Wow!! tunjuk tunjuk.. wanna see..

This is .... said...

kak mira,
later on saya tunjuk.. tapi cat putih aje, taklah obvious sangat..