Wednesday, December 29, 2010

Gila Tupperware…

Siap aje pindah, the first thing yang aku unpack dari kotak2 ialah koleksi Tupperware aku.. haha.. Tak sabar sungguh.. Selama ni, aku tahan aje diri dari nak pakai Tupperware, sebab my hubby suruh tunggu untuk pakai kat rumah baru..

Nasib baik kitchen kabinet agak besar, muatlah masuk semua Tupperware.. Ada ruang kosong lagi, maknanya ada chance tambah koleksi.. hahaha..

IMG_0228  Dah siap susun elok2 dalam kitchen kabinet… Ye, kitchen cabinet saya warna hitam ;P

IMG_0231  Kat kabinet ni, banyak bekas kecik2.. Later, aku nak fully utilized semua Tupperware aku.. Semua rempah ratus, makanan, nescafe, milo nak simpan dalam Tupperware.. Beras pun dah siap2 masuk dalam Rice Dispenser.. Tinggal nak beli bekas bawang pulak.. Dan kuali Tupperchef Wok jugak.... Abang, tolong belikan… kehkehkeh…

6 comments:

Em's Family said...

I love Tupperware too!!! tapi i punye collection SEMUA HADIAH hahaha.. gile jahat.. i did bought some tupperware tapi SEMUA i kasik orang.. so yang i simpan semua hadiah muahahaha

This is .... said...

Kak Mira,
sayang nak bagi orang! unless for hadiah.. Koleksi sendiri, tak boleh.. hehe

hamiDahRecKs said...

buleh aku curik nih emy..sure ko tak perasan...hehe

This is .... said...

Recks,
yang kecik2 tak perasan kot.. tapi, mana yang aku pinjam, aku ingat bila orang tak pulak balik.. hahahaha

naniizwani said...

waaaa internet slow xdapat nak tgk kitchen cabinet u. alaaaaa... x sabo ni. mesti cantik kan.

This is .... said...

naniizwani,
belum letak lagi gambar kitchen kabinet.. kesuntukan masa.. later saya update.. hehe