Friday, December 10, 2010

I Let Go Things At Mudah.my…

mudah

Have a look here: http://www.mudah.my/sayahappyslalu

Dalam process kemas-kemas barang nak berpindah ni, ada banyak jugak barang-barang yang aku rasa dah tak pakai dan masih lagi dalam keadaan baik.. So, daripada tak pakai langsung dan terbiar, better aku let go dengan harga murah.. Setakat ni, dah jual basikal exercise dan kasut hiking aku… Dua-dua melalui Mudah.my ni.. Yes, ternyata mudah ni boleh dipercayai, tapi kena hati-hati jugaklah pilih pembeli..

Nak kemas2 lagi, kot ada yang elok, I will publish in Mudah.. Sebenarnya, kebanyakan barang dalam rumah ni aku nak jual.. Peti ais, mesin basuh, bed frame, sofa, almari baju, periuk nasi etc.. Barang-barang besar ni, kalau ada siapa minat, kena sediakan lorilah.. Selain tu, barang Haikal pun banyak... Tapi, ada yang orang bagi kan, takkan aku nak jual pulak… Karang orang yang bagi tu tau aku jual, kecik hati dia.. hehe..

Itu saja nak bagitau, aku ada jual barang kat Mudah.my.. haha..

11 comments:

eliyana said...

aku pun cr housemates kat mudah...tp kene lh interview b4 jd housemates...hehe

This is .... said...

cari housewife boleh x? haha.

LynnDa @ PeNg said...

emy berapa ko nak let go mesin basuh?
auto ke manual?
sofa tu menarik tp susah laa rumah aku xde lif... tingkat 4..huhu

aku pernah jual handbag... perg aku rasa minah yg nak beli tu lama giler nak suh dia bank in... tp suh aku KIV... sib baik takde pembeli lain.. kalau tak aku let go jer..hahha

This is .... said...

peng,
mesin basuh aku auto. brand haier. harga beli RM500+ kot, aku let nak let go RM200 camtu. amiklah semua, sofa, peti ais, aku bagi murah punye. huhu.

LynnDa @ PeNg said...

wah ok gak tuh...
mesin basuh tu takde problem kan?
emy ko upload laa gambor mesin basuh,sofa,fridge...
tp aku maybe aku nk mesin basuh je kot... sofa tuh susah laa aku nk pindah nnt...
mesin basuh leh sumbat myvi aku ag...hehehe
mesin basuh aku manual... dryer dah rosak... mals aku nak jaga air lak tuh...

Em's Family said...

dulu pun kak mira rajin menjual kat Mudah.. Alhamdulillah semua ok.. semua pembeli tak tipu.. :) mungkin ade sekali la kene tipu.. dia kate barang tak sampai, padahal kite dah check.. tapi mintak duit balik.. so kite ni malas nak pk pk, macam kene harrass.. terus bayar balik kat dia

ms sz said...

Sis, saya baru sekali menjual barang di Mudah, memang mudah! Belum sejam, alhamdulillah dah ada buyer yang contact. Memang rezeki, buyer dari bangunan sebelah, senang je urusniaga dijalankan.

This is .... said...

peng,
mesin basuh okay lagi.. nanti kalau sempat aku upload gambor.. muat kot masuk myvi..

kak mira,
macam2 orang ada kan? kalau rasa tak yakin, xpayah jual kat orang tu.

ms sz,
memang mudah, depends on barang lah. kadang2 susah gak nak laku.

just_tina said...

hi..sy ada email thru mudah asking bout the tigex bath support..jgn lupe reply k..thxx

yusma99_74 said...

bumbo seat ada tak nak let go??

This is .... said...

just_tina,
tigex baby bath support tu dah dijual. sorry ye..

yusma,
bumbo seat tak dijual. i nak simpan for next baby.. hehe.. insyaAllah, kalau ada rezeki lagi..