Tuesday, December 28, 2010

We Have Moved In To Our New House..


Alhamdulillah, akhirnya penantian nak pindah ke rumah sendiri berakhir.. Kitorang berpindah pada Sabtu lepas… Lega rasa bila dah settle semuanya.. Barang2 yang mana nak jual, dah jual.. Yang mana tak nak, dah bagi orang dan ada yang dibuang.. Rumah sewa pun dah kosong, tinggal nak serah balik kunci aje kat tuan rumah… Kat rumah baru ni, tinggal nak unpack kotak2 aje dan simpan barang2 dalam kabinet or wardrobe.. Tak banyak sangat dah, sebab dah buat masa weekend hari tu.. Sikit2 lah buat, ada baby, movement aku limited sikit.. Haikal asyik nak mengekor aje.. hehe..

Oh ya, kitorang berpindah di sebuah townhouse somewhere in Balakong.. Sangat-sangat dekat dengan rumah sewa dulu.. Hari-hari boleh tengok progress rumah sampai naik jemu bilalah nak siap.. hehe.. Disebabkan dekat aje jaraknya, masa pindah, sewa lori hanya RM40.. Murah giler, minyak lori pun tak turun kalau jalan sekangkang kera gitu.. hehe..

Rumah townhouse ni, kalau ikutkan, memang kecik sikit… Tak bolehlah compare dengan rumah teres, tempat letak kereta pun boleh masuk dua kereta sekali.. Tapi, walaupun kecik, aku rasa sangat bersyukur, sekurang2nya dah ada rumah sendiri untuk berteduh.. Tak mahulah terus menyewa aje.. Aku pun dah biasa duduk rumah kecik, jadi small matter fasal tu.. Asalkan selesa, it is more than enough for me…

Ada banyak nak update tentang rumah, tak habis lagi menceceh kat sini fasal kitchen kabinet, wardrobe, langsir dan lain-lain yang berkaitan dengan rumah.. Tapi apakan daya, limited connection to internet.. Aku dah terminate akaun Streamyx dan land line kat rumah sewa.. Bengang dengan TM! huhu..

Okaylah, stop kat sini, karang ada pulak sesi complain2 kat sini.. heheh..

10 comments:

Kancilbiru said...

wahhh seronoknya....senang dok umah sendiri nak buat apa pun kan..

Em's Family said...

wow!! finally.. lepas ni nunggu housewarmin pulak laa yer.. agree with u, wateva it is, walau macam mane pun jadi esok2, at least dah ade rumah sendiri.. atas nama both of u kan.. tak kisah la kecik ke besar.. kalau nak ikutkan, menyewe pun bayar lebih kurang je..

This is .... said...

Kancilbiru,
kena rajin kemas, itu yg penting.. hehe..

Kak Mira,
Kat KL ni, cekik darah sewa rumah.. Tuan rumah tau nak untuk lebih aje, tapi rumah macam hampeh.. haha

anamizu said...

wahhh besnye umah sendiri ^^

This is .... said...

anamizu,
;)

naniizwani said...

anmesti best duk umah baru.... nanti update gambo2 terbaru n cerite umah baru ek... x sabo nak bace n tgk gambo wlupun intenet ahkak ni lombab bona. hehehe Tahniah yek.

This is .... said...

naniizwani,
thank u ;)

rohamia said...

salam...singgah jap..
nie rumah townhouse kat bayu parkville balakong ek?
nk tanye awkla...agak2 kalau kt situ sewa berapa ek?...
ha lg satu umah sewa awk yg lama..terrace ke?...dh ade org x?..kalau blom bape?

This is .... said...

rohamia,
tak sure pulak berapa orang sewakan.. rumah sewa dulu dah ada orang sewa dah..

Dalila Diyana said...

Salam
Maaf bertanya. Actually sy baru pindah kt Bayu Parkville ni. Tgh cari pengasuh atau taska utk anak umur 2thn tp susahnya nak cari.. Kalau puan ada contact mintak tlg sgt2 ya inform sy. dalila.abas@gmail.com