Wednesday, December 8, 2010

Wahab’s The Best Cendol In Town…

Betul ke best? Bagi aku yang tengah lapar waktu tu, memang best lah.. :P Kebetulan pagi tu, aku tak breakfast sebab terasa kenyang.. Duduk2 kat ofis dan bukak surat khabar Utusan, sekali dalam satu page tu cerita tentang Cendol Pakcik Wahab ni.. Apalagi, terliur lah den.. Dengan gambar mee goreng mamak yang nampak enak tu, buat aku tiba-tiba jadi lapar.. Maka, tanpa membuang masa, terus aku menuju ke Restoran Wahab ni di Wangsa Maju.. Aku order cendol biasa dan mee goreng mamak taknak tauge..

IMG_9739

Belek-belek buku menu, banyak betul jenis cendol.. Siap ada aiskrim, jagung, kacang, macam-macamlah.. Kena tambah duitlah kalau nak banyak2 bahan dalam cendol... Aku order cendol biasa aje, tak suka meriah2 sangat cendol aku ni.. Kalau ABC, takpe meriah dengan kaler-kaler.. haha..

IMG_9737 Having cendol for late breakfast.. Yummy..

IMG_9738  Mee goreng mamak.. Sedap jugak.. Aku yang tak suka mee goreng mamak pun, order mee goreng mamak.. Sebab kat dalam surat khabar tu, nampak sedap aje dalam gambar.. Nasib baik, betul sedap bila makan.. Sekejap aje licin pinggan aku..

Harga makanan berpatutanlah.. Kalau dulu Pakcik Wahab ni naik basikal, meniaga kat tepi2 jalan.. Harga time tu, mungkin tak sampai RM2.. Sekarang, dengan sewa kedai lagi, RM2.20 (if I’m not mistaken) kira okaylah kan.. Pakai santan pun yang pure punya.. Santan pun sekarang dah mahal wooo… Bila-bila rasa nak makan cendol lagi, akan kutuju kedai ni.. Nak try makanan lain pulak..

2 comments:

mala_yusof said...

wangsa maju belah mana emy??
akan ku tuju nnt....

This is .... said...

nama dia rampai business park.