OUR BABY'S TICKER :)

Tuesday, September 7, 2010

Check Saman Trafik Online…

Menjelang hari raya ni, macam-macam operasi ada, Ops Sikap la, Ops Balik Kampung la, tapi, paling banyak berkenaan kesalahan traffic la, kan.. Time orang berlumba-lumba balik kampunglah, time tu encik polisi nak buat speed trap.. Bagilah chance nak sempat sampai kampung sebelum waktu berbuka.. hehehe..

Walaupun aku belum balik kampung, aku tidak terkecuali dari melalui kawasan-kawasan speed trap ni sebab hari-hari aku lalu PLUS highway dari Balakong ke Senawang.. Start minggu ni dah nampak pondok2 polis tepi jalan kat highway.. Kalau biasa, aku pecut paling laju lebih 120km/jam, sekarang ni asyik dok jaga brek aje jangan bagi over limit.. Aku risau kena saman.. Baru-baru ni aku baru tahu aku kena saman.. Selama ni, aku bawak setiap pagi dan petang tak kena pulak.. Tapi, ada satu hari tu, aku datang kerja tengahari, time tu pulak bad luck.. huhu.. Sakit hati pulak sebab sekarang ni takde diskaun dah nak bayar saman.. Terpaksalah bayar buta-buta RM300.. huhu..

Oh, berbalik ke tajuk asal macam mana nak check saman traffic online.. Senang aje, boleh check di laman web ini..

saman2

saman

Sebelum balik raya, check saman dulu okay.. Rasa-rasa takde banyak saman, nak speed banyak mana pun ikut sukalah.. haha.. Janji selamat sampai kampung, okay! :)

Selamat Balik Kampung!

5 comments:

Kancilbiru said...

kejap nak p check sat...timasih for the link...:)

Em's Family said...

i tak de, tapi kerete mak i ade, the best part, i yang bawak kerete tu. haha 2 saman tu

This is .... said...

kancilbiru,
ada saman tak?

Kak Mira,
haha, so, siapa nak bayor tu?

Mama Nuriel said...

hehehehehe...dah semak tadi....tak do lagi la buat masa sekarang....alhamdulillah..... thanks for the link ya....:)

This is .... said...

Mama Nuriel,
bagus2 rekod bersih!