Sunday, May 30, 2010

My Baby Got New Stroller & We Went Shopping At Ikea All Day Long..

Haikal yang dapat stroller baru, tapi, mama yang terlebih excited.. :P Lepas beli stroller, terus bawak gi jalan-jalan kat Ikea.. Haikal sangat baik, tak meragam langsung.. Duduk diam2 je dalam stroller walaupun badan panas sikit selepas kena cucuk.. Cuma kena sumbat puting la bagi dia leka.. hehe..

Stroller MacLaren Quest Sport ni my hubby beli untuk gantikan Stroller Sweet Cherry SCR5 yang sudah di let go.. Kitorang takde problem dengan stroller lama tu.. Stroller tu sangat tegap and spacey untuk Haikal dan boleh letak barang2 after shopping.. :P It was just tak sesuai untuk kereta kitorang yang kecik cinonet bonetnya.. Kalau dah letak stroller, memang tak boleh letak barang lain dah… huhu.. Daripada beli kereta baru yang lebih besar, baik beli stroller baru yang lebih kecil.. Bajetnya lagi rendah, kan? hihi.. Makanya, sampai sudah mama tak tahu nak lipat stroller SCR5 tu.. haha..

IMG_6492

IMG_6499“Haikal jangan nakal-nakal ye!” pesan papa.. “Okay, papa..” jawab Haikal dengan senyum manisnya.. :P

IMG_6496

Bila dah masuk Ikea yang jarang2 skali kitorang pergi, memang akan ada aje barang2 yang terbeli.. sometimes, takde dalam list pun.. hehe.. We bought ANTILOP high chair and L√ĄTTSAM children potty seat.. Ye, masih terlalu awal sebab Haikal pun tak tau duduk lagi, tak tahu nak berdiri untuk poo-poo sendiri.. But, who cares? :P Tak tahu bila nak pergi sana lagi.. Lagipun, potty chair tu murah sekarang… RM6.90 aje, ada promotion.. Harga asal RM12.90.. Lagi, beli periuk belanga, soft ball (for Haikal lagi), storage box diskaun 50% kat As Is section, hand towels, frames, wall clock, itu je kot.. Tak ingat dah.. hehe..

IMG_6500 Haikal demam… Kesian anak mama ni..

IMG_6501Sangat baik, serius! Sayang Haikal.. Lain kali mama bawak jalan-jalan lagi.. Senang sikit, stroller baru ni very light weight.. 5.2kg aje, berbanding yang dulu, 8kg.. Takdelah susah payah nak mengangkat nanti.. Yang penting, nak lipat pun senang, macam lipat payung (umbrella fold type)..

Kitorang sampai rumah nearly 12.00am setelah round-round Ikea dan Ikano Power Centre.. Very tiring Wesak Day.. Tapi, puas hati, dapat stroller baru.. kehkehkeh..

No comments: