Monday, May 17, 2010

“Jangan Angkat”…

Pernah tak korang alami situasi macam ni? Ada orang call, pastu tanya “Adakah puan pemegang kad kredit? Visa atau Master? Bank mana?” Then, bila dah jawab ye, and so on, then, dia tanya lagi “Bila kad kredit expired?”

Aku, kalau dapat panggilan macam ni atau tentang insurans ke yang tanya tentang detail credit card aku, terus aku cakap “Oh sorry, saya takde kat tempat saya ni, kat production line.. Tak boleh nak check credit card.. Later la call saya balik”.. Letak aje phone, terus aku save number caller tadi sebagai “JANGAN ANGKAT”.. Bila dia tepon lagi, nampak “JANGAN ANGKAT” kat screen telefon, aku buat donno aje.. huhu.. Dah 3 number dah dalam phone aku ni yang aku fobia nak angkat: “JANGAN ANGKAT 2” dan satu lagi “JANGAN ANGKAT CC”.. haha.. Ada yang guna nombor 016-xxx, macam dari handphone aje.. Tu yang aku curiga.. Setiap hari, ada aje antara nombor2 ni yang call aku.. Oh, please don’t disturb me..

So kawan2, kalau ada yang call tanya fasal detail credit card, try your best to avoid.. Once they know your Credit Card Number and the expiry date, diorang boleh buat macam2.. Setakat 3 nombor belakang kredit card tu, tak sampai 999 kali try, sure boleh dapat combination yang betul.. Lebih2 lagi orang yang pandai programming ni, everything on his fingertip.. Tau-tau, dah ada transaction dalam your monthly bill.. Jadi, beringat sebelum terkena..

2 comments:

Adlina Husaini said...

ina cepat2 letak kalau curiga

This is .... said...

Adlina,
Tak nak terus letak, takut orang cakap takde adab sopan.. :)