Tuesday, May 18, 2010

Air Asia Free Seats.. Really Makes Me Sick..

airasia

Finally, I managed to book the tickets for 3 of us, after a few hours of trying.. Actually since yesterday lagi.. At one time, aku dah betul2 fed up and in a “lantaklah-malas-nak-fikir” mode.. Tapi, aku memang betul2 nak pegi cuti-cuti Malaysia.. Jadi, digagahkan jugak tangan ni asyik tekan refresh aje.. Nampak sangat suka berjalan.. hihi.. Berjaya jugak akhirnya.. Now, baru boleh panggil family trip, rite? hehe.. Me, hubby and our little tiger boy.. :P At that time, Haikal dah setahun lebih dah.. Rasa2, dah pandai jalan ke, anak mama ni? :)

Dapat grab zero fare for adults tickets.. Tapi, kenapa pulak untuk baby kena RM50 one way.. Zero fare kebenda? This is unfair.. Baby duduk atas pangku their parent aje, kan?.. Unfair-unfair pun, aku click jugak.. hehe.. Ada kawan aku suggest untuk letak baby under adults jugak sebab dia pernah buat.. So, dapatlah Free Seat jugak.. Tapi, aku malas dah nak click “Back” sebab dah halfway through.. Tinggal nak masuk credit card detail aje.. Karang tak pasal2, lagi mahal kena bayar sebab takde dah yang zero fare tu..

Being me yang sangat la creative (haha!), pilih aje mana2 tarikh yang rasa sesuai.. Flight time tak sesuai tak apa, tapi, cari yang murah.. Dengan harapan Air Asia retime dia punya flight schedule.. Then, kalau dah rescedule, boleh pegi kat kaunter Air Asia sana, and mintak tukar time lain.. or probably hari lain.. Don’t forget to make up excuses.. huhu.. I already that during our honeymoon in Bali last year.. No need to pay any cent..

Ok, dah boleh buat keje balik dah.. Kalau tak, tak senang duduk.. haha..

Owh, where are we going? Somewhere in Malaysia.. But still, over-sea (over the sea).. :P

5 comments:

rDnA said...

my husbnd selalu bt cmni..so far since sept last year until this april dh 2 kali kitaorg dpt pg atas tiket air asia free tiket kunun-kunun tu..me takde kesabaran nak mngadap benda ni la..tpi nk gi bercuti..hihihi.mujur ada en suami yg rjin nak mnunggu website air asia ni

This is .... said...

memang memerlukan tahap kesabaran yang tinggi.. Dah beli, baru la lega..

Yana said...

kyana tak boleh2 lagi..kejap free, kejap naik harga..dah nak fed up (tp nk cb lagi malam ni)-gigihhhh

This is .... said...
This comment has been removed by the author.
This is .... said...

Kak Yana,
Dah berjaya beli ke belum?