Thursday, May 6, 2010

I’m A Lady Driver Today..

I still carpooling now. Tapi, sekarang dengan kawan lelaki sahaja..  Kawan perempuan, dah dapat kerja baru and resigned after her maternity leave (I hope I can do the same thing too.. huhu..) Dia pregnant lebih kurang aku, and gave birth 2 days before me.. Now, kembali carpool berdua, my expenses on tolls and petrol akan naik sikit.. Kira compensate dengan adjustment yang company bagi.. Boleh la.. Cuma penat sikit la, dah kena drive selalu.. Dulu, selang 2 hari baru drive balik.

Today, I drove my male friend to work.. And dia duduk belakang.. Macam driver bawak boss aje.. hehe.. Sebabnya, seat depan dah letak baby car-seat.. hihi.. Bila dah duduk belakang, kurang sikitlah kitorang borak.. So, layan ajelah gelak2 dengar Sinar FM.. Tak tahu dia paham ke tidak.. :P Aku malas nak bukak-bukak car seat tu. Asyik keluar masuk dalam rumah, leceh la. Lagipun, barang baby dalam rumah pun dah penuh satu bilik. Tak tahu nak sort out macam mana lagi..

2 comments:

anne said...

barang baby lg byk dr barang mama n papa :D

This is .... said...

itu saya setuju.. hehe.. tapi, barang2 baby pun sebab papa and mama yang excited nak beli.. baby tak mintak pun.. :P