Sunday, April 18, 2010

His First Adventurous Outing…

IMG_5887 Sebelum bertolak..

Ini kali pertama bawa Haikal keluar berjalan.. Pergi klinik tak kira.. Kitorang pergi shopping di Jusco Melaka yang baru bukak tu.. At first, ingat nak dukung aje.. Tapi, tengok Haikal tertido dalam Mosses Basket dia, kesian pulak nak angkat.. Jadi, terus angkat dia dengan basket skali.. sebab belum ada stroller lagi..

IMG_5889Tengok tu, adventure tak? Lenguh jugak tangan menjinjing basket tu.. Bukan main sedap Haikal tido.. agaknya selesa panas-panas macam kena kepit bawah ketiak.. hehe..

Then, di Jusco tengok-tengok stroller.. and terus beli dan letak Haikal dalam tu.. Mula-mula diam aje, tapi, dah lama-lama merengek.. Selalunya kalau bangun dari tido, orang angkat dia.. ni orang biar aje, mau tak menjerit dibuatnya.. :P

IMG_5898 Mood tengah baik ni, dalam stroller baru Sweet Cherry SCR5..

IMG_5896 Haikal tolong atuk dengan nenek pilih cadar baru..

IMG_5895 Feeding time! Masa yang dinanti-nantikan…

Dah tido, baru boleh letak balik dalam stroller.. Masa kitorang makan, Haikal tido, jadi takdelah kena ambil giliran nak makan.. hehe..

3 comments:

IyouweBlog.com said...

eeee....comelnya....

nanged. nang to read about Ice Kacang Puppy Love

mira edora said...

alahai... comelnyer.. akak penah skali try bawak Aiman jalan tak bawak stroller.. sempat pi makan je.. pastu ayah dia ajak balik sb tak larat nak dukung! hahaha..

This is .... said...

IyouweBlog.com,
Thank u..

Kak Mirah,
skrg baby baru 1 month ++ pun saya dah lenguh tangan bila dukung.. memang tak boleh kalau takde stroller or baby carrier..