Wednesday, May 19, 2010

Haikal’s Playtime…

IMG_6029 Haikal main kat playgim.. Playgim ni hadiah dari company papa kerja.. Memang excited aje kalau toys yang bergantungan tu goyang2.. Tengok tu, kaki menggelitis tak reti diam…

IMG_6221 Apa benda nama mainan ni ek? mama pun tak tau nak panggil apa.. Haikal seems attracted bila benda ni pusing2 dengan kuar music skali.. Kadang2 tak tidur pun.. Tapi, khayal tengok, mata pun tak berkelip.. Kadang2, mama tengok Haikal senyum sorang2..

IMG_6275 Seriusnya! Tengok apa tu?.. Mainan goyang2 atas rocker tu, kalau boleh, Haikal macam nak tangkap.. hehe.. Papa letak kipas kat rocker Haikal.. sebab selalu kepala Haikal berpeluh, mungkin panas.. Jadi, sekarang tak panas lagi.. Oh ya, kipas tu boleh jugak letak kat stroller.. Hari tu, masa pegi rumah orang kahwin, mama pegang aje kipas tu sambil dukung Haikal sebab tak tahan panas.. Sangat berguna.. Small fan tu, we bought at Toy’rUs masa pegi Mom & Baby Expo hari tu, jenama Little Bean.. Ingatkan mahal, tapi tak rupanya.. RM19.90 aje..

IMG_6357 Haikal dengan musical caterpillar.. Comel , pipi dah macam sama chubby.. hehe.. Malam tadi try bukakkan mittens.. Biar je tangan Haikal kena angin.. Nampak macam seronok.. asyik bukak tapak tangan dia.. Kalau tak cakar2 muka, boleh terus tak payah pakai mittens lagi..

4 comments:

~ZuE~ said...

baby azim pon slalu berpeluh kat dlm rocker tu.. nak g beli jg la kipas tu.. hehe

This is .... said...

kak zue lagi senang.. Toy'Rus kat KLCC bawah office je.. :P

||kiena|| said...

emi, awat la x buka plastic kat musical mobile tuh! hahaha lawak la mama haikal nih,..

ziyaad ilhaam da x pakai mitten sejak nak 2 bulan lebih smpai skrg,.. bila da buka mitten aktiviti hisap jari sgt aktif,... huhuhu

This is .... said...

Kiena,
Dah bukak dah plastic tu.. hehe.. Lupa nak bukak, bukan sebab takut kena habuk ye :P

Even ada mittens pun Haikal dah hisap2 sampai basah.. Bila bukak, lagilah sangat.. Yang tak suka tu, dia cakar2 muka dia.. abis merah2.. nasib tak luka.. So, malam bukak sekejap, di bawah pengawasan.. haha.. Pastu, bila nak tido, pakaikan balik..