Wednesday, May 12, 2010

I Wish I Could Have More Than 24 Hours In A Day..

I’m not talking about how busy I am at the office.. But, it’s at home.. Sejak ada si kecik, memanglah rasa macam tak cukup masa aje especially at night on the weekdays.. Nak main dengan baby, nak masak (kalau kena masak la..), nak basuh baju baby, baju sendiri, iron baju, express milk, basuh botol2.. Kalau boleh, nak siap semua sebelum 12am, pastu tidur sebab I don’t want to get sleepy while driving.. I’m not complaining here.. It’s just, tiba2 berimaginasi kalaulah ada lebih dari 24 jam, 30 jam ke, tentu best kan.. hihi.. Takdelah rushing aku nak buat keje.. Tambahan masa tu, boleh la sambung pegi shopping at night ke, tengok movie ke, atau tidur lama sikit.. :P Ini, kalau baby nangis, semua keje kena stop (atau hubby tolong sambung), kena entertain boss kecik tu dulu.. :P Then, baru sambung balik, itu yang delay keje.. Makan malam pun makin lambat.. Tapi, busy-busy pun, sempat jugaklah jenguk2 Facebook.. Masa tengah breastfeed, update status using one hand.. haha.. Multitasking tuuuu.. :P 

9 comments:

jfook said...

This is what my mum used to say also haha. Now she is very free since all of us since my sis and I have grown up LOL

ohmywtf said...

lol...funny about breastfeeding and checking on facebook! :-P

This is .... said...

jfook,
if fulltime housewife, I think should have no problem.. :P

ohmywtf,
nice, hmm? fully utilized the 2 hand given my God.. hihi.

hamiDahRecKs said...

hihi..me on the other hand,wants time become faster...nak balik!x sabo..

Heartilyina said...

emi aku yg sahm ni pn slalu pk benda sama. aku xtau la org lain. agaknya aku rajin sgt kot (haha prasan :P). mmg xsempat byk benda aku nk buat xterbuat. skrg ni nk bertenet pn susah sbb ada pa kecik ni pn sama menyelit nk bertenet. kalau time dia kecik2 dlu aku rasa sng sket. skrg lg bz melayan dia sbb dh start melasak. nk spend quality time dgn hubby lg. keje rmh pn mesti buat tiptop xleh la cincai2 kan. mmg krg agak krg masa utk diri sndiri.

aTuLaDawiYah said...

emy, sejak2 dok jauh dr tempat keje nih (ehehhehee.. taklah sejauh emy kan) atul pon rs mcm tak cukup masa..

still adjusting with my new life.. pagi2 mesti sangap time drive gi keje.. kalau laa bleh tido lebey lama.. :)

This is .... said...

Recks,
Aku doakan ko balik dengan selamat.. on time, takde delay2.. :) Nanti kite hangout sama.

Ina,
Ihsan dah lasak, kena perhati setiap masa.. kalau tido, baru boleh buat keje.. aku paham.. ni baby aku pun sama, kalau dia bangun, keje pun tangguh sikit..

Atul,
Lama2 nanti, biasalah tu.. kalau dah duduk balakong ni, takdelah jauh sangat gi keje..

mira edora said...

yeah.. rite.. akak pun harap ada lebih masa.nak masak, kasi susu, basuh botol, simpan susu yang dipam kat opis, kemas rumah, basuh baju, lipat baju, sapu sampah, mop lantai,masa sembahyang... arghhhh... kekadang tu tido lambat.. tp bangun kena awal jugak.. tp itulah.. nak wat camne... pengorbanan jadi ibu.. =)

This is .... said...

kak mira,
walaupun penat, bila tengok anak sendiri, hilang penat.. :)