Thursday, May 13, 2010

Hantaran Tema Warna Ungu…

Ececeh, post kat sini, macam aku yang tukang buat hantaran kahwin Angah hari tu.. hihi. Anyway, aku bagi idea aje.. Tolong buat tak sampai 10%, Haikal dah mintak diangkat.. Maka, yang lain-lainnya Abang Teh yang buat.. Dari gam-gam, buat riben sampai gubah bunga (yang ini, memang aku failed! hehe..).. Semuanya ada 9 dulang.. berbalas 11 dulang dari pihak perempuan.. Tema kahwin warna ungu, so, kitorang pilih soft purple.. kalau very bright one, mau sakit mata.. hehe..

So, siapa2 yang minat nak wedding planner, dari hantaran sampailah ke katering, boleh contact2 Abang Teh.. haha..

IMG_6041

IMG_6042Sirih junjung *bunga tak hidup*.. Sirih aje hidup.. Yang ini ayah buat..

IMG_6046Simbolik.. Wang hantaran.. Can you read the figure? I like the frame.. very sweet..

IMG_6045Mas Kahwin dan barang perhiasan disangkut kat leher teddy bear tu..

IMG_6044Sunglasses and camera..

IMG_6048Handbag and purse..

IMG_6047 Beg telekung.. Telekung dalam beg, tak payah gubah2 jadi burung ke, KLCC ke, sebab beg telekung dah cantik and suit dengan kaler tema..

IMG_6049Perfume.. Kalau wrap, bukak and biar berterabur dalam bakul.. lagi santai and looks creative.. 

IMG_6043 Sepasang kasut..

IMG_6058 Buah anggur dan strawberry..

 IMG_6055 Hantaran.. Sebelum berangkat ke rumah pengantin perempuan..

 

Selingan…. :P

IMG_5879 Tengok tu, menggelitis mintak diangkat.. Tak jadi kerja dibuatnya.. hehe.. Masa ni, mama letak Haikal kat atas meja yang kitorang buat hantaran tu… Frame, laptop, bunga2 ada bersepah kat situ.. Nasib belum pandai meniarap, kalau tak abis semua nak dicapai..

Note: Next time, tolong buat hantaran Abang Teh pulak.. Erm, bila tu ek? :P

8 comments:

anne said...

kembang kuncup abang teh baca entry ni...hik3

hamiDahRecKs said...

lawa2 la...terer la adik mu nih...buleh bisnes nih

Adlina Husaini said...

cantikla..ina suka kaler purple tapi ntah kenapa masa kawen dulu tema kale lain lak

ahmad said...

abang teh 2 sape?

anne said...

abg teh tu abg yg wat teh...hahaha

This is .... said...

anne,
tang mana yang kembang tu? haha..

Recks,
Ni adik ipar aku pulak..

Adlina Husaini,
tema kaler apa? nak tengok! bab2 hantaran ni, memang suka tengok..

ahmad,
Adakah anda Abang Teh yang kami cari? haha

aTuLaDawiYah said...

ehehee.. rmi sangat yg nama ahmad.. :P

This is .... said...

Atul,
Baby pun nama Ahmad jugak.. :)