Wednesday, May 12, 2010

The Day I Became Botak Licin..

Botak licin takpe, jangan Botak Chin.. hehe..

Selepas majlis cukur jambul, esoknya, dengan rasmi kepala Haikal dibotakkan.. Rasa sayang jugak sebab rambut dia dah tumbuh banyak.. Tapi, orang cakap tak elok kalau tak cukur.. Rambut tu dari dalam perut lagi.. Jadi, tanpa banyak soal, kita botak ajelah, nak…

IMG_6195 “Get ready okay”, kata papa..

IMG_6197 Bila atuk mula cukurkan, “Sekejap-sekejap, ada kutu la..”, kata nenek.. hihi just kidding..

IMG_6196“Ya Allah Ya Tuhanku, berilah aku kekuatan”, Haikal berbisik dalam hati, sampai tutup2 mata tak tahan geli.. :)

IMG_6198“Kenapalah aku diperlakukan begini?”, tanya Haikal dengan muka tak puas hati.. :P

Mula2 tu, memang Haikal tak duduk diam bila kena cukur.. Papa sumbat puting, terus senyap nak tertidur sebab khayal.. At last, dapat habiskan semua.. Masa mandi, papa cukur lagi mana2 rambut yang tertinggal..

Mari kita posing selepas kepala dibotakkan! “Comel tak, saya?”IMG_6199 Senyum dalam tidur.. Mimpi awek, ke?

IMG_6200

IMG_6201Amboi, bukan main lebar tersengih anak mama ni.. hihi.. Papa and mama rasa Haikal lagi comel bila dah botak.. :P

Haikal kuat berpeluh.. Jadi, kepala selalu naik merah sebab ruam2.. Sekarang ni,  ruam-ruam atas kepala pun dah kurang, sebab boleh apply cream terus kat kulit kepala tanpa diganggu rambut..

7 comments:

jfook said...

Soooo cute...

Heartilyina said...

ihsan lahir rmbut lurus. lps botak jd wavy hihi. tringat masa botakkan dia. ya Allah seksanya. lama nk hbs berpeluh2 n lenguh2 mama papanya. dia kejap2 nangis. btw botak tu sunnah kan. hikmah dia dr segi kesihatan utk tajamkan pendengaran n penglihatan.

mira edora said...

comeynyer.. especially masa senyum lebar giler.. =)

Em's Family said...

i pun rase makin comel kalau botak hehehe

Miss Q said...

comel dok senyum2! memang sah mimpi awek laa tuhh..

LynnDa @ PeNg said...

anak ko nih suke senyum emy.. ikut sape nih?? ko dulu senyum ketat...
hahaha

This is .... said...

Kak Mira,
botak, tapi manissss.. hehe..

Qast,
Amboi, kecik2 dah ber"awek2"..:P

Peng,
Aku ni suka senyum la.. ko aje yang tak perasan.. haha..