Sunday, May 16, 2010

Mom & Baby Expo 2010, Did You Get What You Want?

This is our first time visiting the expo.. Masa nak pergi tu, dah rangka2 list dalam kepala apa barang2 nak beli.. Tapi tengok jugaklah, kalau murah dan berbaloi, barulah beli..

IMG_6233 Anak mama buat apa tu? Basah mittens kena nyonyot..

Banyak booth-booth kat sini.. Ada yang jual secara online jugak.. So, if you come and buy, you can save the shipping cost here.. Sometimes they give extra discount.. 

IMG_6234 One of the booth..

IMG_6252

IMG_6248At TheLilCaliph.com.. Hotslings dijual dengan 50% off here..

IMG_6251At TheLilCaliph.com, beli Safety Plus BreastMilk Bottle RM40 for 12 pieces.. So, jimat RM2 daripada beli kat Babies Kingdom..

Kat FabulousMom booth, managed to grab Joy Angel Breastmilk storage bags.. harga RM12.90.. dapat another 10% discount.. And beli Sammy Nursing Bra.. RM35, tolak lagi 30% discount.. Best la, very comfy… Lagi satu, beli NUK bottle brush with 10% discount kat NUK counter..

IMG_6247 My hubby dah “tersangkut” kat tempat Nesh water filter ni.. nasib baik, mahal.. Kalau murah sikit, tentu dah terbeli..

Kat sini pun ada Pureen booth.. So, siapa2 yang ketinggalan tak dapat pergi Pureen Clearance Sale, boleh dapatkan barang2 kat sini.. Harga memang sama.. Aku beli Baby Wipes for RM9.00.. for 2 packs x 100pcs.. Dapat free sample Pureen’s Rekito Mosquito Repellant Liquid.. Yang baju2 tu, maybe tak semurah clearance sale, but still boleh dapat sepasang RM10.00.. aku tengok gitu2 aje, sebab tak focus nak shopping for clothes pun..

Oh ya, ada beli juga Farley’s Rusks.. hihi.. Lambat lagi baby nak makan solid food, tapi, dah mengada nak beli.. :) Beli 2 kotak biskut tu, dapat Heinz baby food for free.. Yang lain2 tu, takde pun free gift!! Maybe datang lambat kot.. Kalau first day, baru dapat banyak.. Dapat try S26 milk for breastfeeding mom.. sedap lah, tapi tak tau harga berapa..

IMG_6241 Senyum simpul.. :P

Haikal sangat baik hari tu.. Dari petang sampai malam round Midvalley, dah nak dekat balik, baru dia meragam.. Itu pun sebab nak menyusu.. Sampai mencemik, merajuk.. hehe..

Aku cari kipas untuk stroller.. Tak ada kat expo tu.. So, we headed to Toy’Rus.. Excited kan tengok barang2 mainan? Tapi, nanti bila Haikal dah besar, kitorang tak nak bawaklah masuk sini.. Naya aje kalau mintak macam2 sampai gosok2 kaki.. Kalau tak dibeli, kesian… Jadi, lebih baik tak masuk langsung.. hihi..

IMG_6262

IMG_6266

IMG_6273Ini barang2 yang dibeli hari tu..

5 comments:

Adlina Husaini said...

tersenyum simpul baby =D tau eh mak ayah shopping barang2 dia

khakishopping said...

hi bila lah akak dapat pergi baby xpo...dari anak sorang sampai ke-4...takde peluang langsung...
btw...jengah2lah blog akak jugak.. =)

http://khakishopping.blogspot.com

This is .... said...

Adlina,
Haikal memang suka senyum.. Bagus2 anak mama, sejuk hati mama tengok.. :)

khakishopping,
Kalau tak pergi pun takpe.. ramai orang.. skrg macam2 boleh dapat online..

butique4u said...

Salam perkenalan,
Baru je singgah blog u...
berapa umur haikal tu?...hehe senyom sokmo die ye..
tak smepat nak pergi expo tu sbb tak tau pun...huhuhu
menarik tak?...tgk mcm byk beli je...:)

This is .... said...

butique4u,
Lagi 5 hari, masuk 3 bulan baby saya tu.. Expo ok, providing tau nak beli apa kat situ.. kalau tak, rasa cam serabut nak pilih2 barang.. hihi.