Friday, May 21, 2010

Please Sit Properly In Your Car Seat, Baby..

Sweet Cherry Car Seat ni ialah hadiah dari adik aku, Epit.. Memang untuk newborn sampai 4 tahun.. Pernah nak try masa baby sebulan lebih, tapi, bila letak rasa macam melengkung aje seat kat bahagian punggung dia tu.. So, tak jadi.. Takut baby tak selesa..

Hari tu, nak pegi Mom & Baby Expo, try lagi skali.. Haikal nampak selesa duduk kat situ.. Actually, bukan duduklah, more to baring position.. pinggang baby pun tak kuat lagi.. For me, kalau dia tak nangis tu, maknanya dia selesa la tu.. :)  Yelah, kadang2 risau jugak, terfikir tak sakit ke pinggang, badan, tak rimas ke etc..

IMG_6223“I’m okay, mama”

IMG_6224 “Haikal suka pegi jalan, mama”..

Later, mesti Haikal tahu, kalau naik kereta dan duduk dalam car seat, maknanya mama dan papa dia nak bawak pegi jalan2.. :P

IMG_6308 On the way balik ke Melaka.. Si kecik tidur aje sepanjang perjalanan, tak nangis, tak bangun mintak susu ke apa.. Good boy!

Note: Nak try jalan2 berdua aje dengan baby.. Stroller kena belajar lipat dulu.. hehe.. “Papa, bagi lah, please.. Mama boleh handle punya, Haikal guarantee..”

3 comments:

LilYofDaPond said...

salam..hi..saje blogwalking..singgah kt blog awak.

chomel nye haikal...
nak tanye car seat awak pakai tu boleh rear facing tak?dgr for newborn kene ngadap rear facing lg slmt kn..

saya ada prob nk gune car seat utk kereta saya.

thnks..

This is .... said...

LilyofDaPond,
car seat yang my baby guna boleh rear facing dan front facing.. haah, new born memang better rear facing.. but, make sure takde airbag kat bahagian depan kereta..

Farha IbuCergas said...

salute mommy nak ber car seat. insyaAllah baby besar dia paham. mmg kene ajar dari baby