Wednesday, December 2, 2009

Sehari Di Pulau Mutiara…

Basically, sepanjang hari ni aku attend conference aje.. Last nite, Ely picked me up at the airport.. Tumpang tido rumah dia semalam.. Then, this morning, Ely tolong hantar ke stesen teksi.. So, aku amik cab ke Gurney Hotel, where the conference took place.. Tonight, I stay at the hotel.. because tomorrow will be last day for the conference..

Sampai je hotel, terus check-in.. paling penting, aku nak simpan luggage yang bertambah berat dek buah tangan yang aku pesan kat Ely tu.. lenguh tangan aku.. hehe.. Lepas dah settle, baru proceed dengan EMAP registration..

Picture 006 Registration..

Picture 007 Opening and Keynote Speech.. Masa ni segar lagi.. awal pagi lah katakan… lepas lunch, kabur2 jadinya pandanganku.. :P  

Picture 014 Final touch for the presentation..

Picture 016Heong offered to snap my photo.. Very nice of him…

Picture 030The authors..

Picture 031 The authors jugak..

Makan tengahari dengan kawan2 sekerja.. Sambil makan sambil bercerita dan gelak2… kat office, never had this chance, sebab masing2 ada geng makan sendiri..

Picture 025

Picture 026

Picture 037 Heong is doing the presentation about Linux and QEMU.. 

Picture 041 It’s Yus turn.. Aku jadi photographer sambilan.. :)

Lepas semua sesi habis, semua bersurai.. Aku balik ke bilik untuk merehatkan diri..

Sebenarnya, malam ni ada invitation dinner with the IEEE committees, tapi, aku tak rasa nak pergi… Ada plan nak keluar makan malam dengan Ely dan Han Chin.. Erm, terasa nak makan rojak buah la.. (gara2 tengok gambar rojak buah dalam blog Qast la ni.. huhu)