Thursday, December 24, 2009

Bargain At JCard Day, Can You?

During Jusco Cheras Selatan JCard Day hari tu, I was planning to buy Little Bean Sterilizer and Warmer..

little bean

Why I choose this brand? Carpool mate aku yang pregnant tu bagitau yang kakak ipar dia pakai and cakap this brand is OK, tahan lama.. So, dia pun dah beli satu masa JCard kat Midvalley with 20% discount.. Harga retail ialah RM199.90.. That’s why I was hoping I can buy it at Cheras Selatan JJ, tapi, malangnya, brand ni takde dijual di situ.. :( Argh, terasa penat aje pegi merempit tapi yang dihajati takde… Memang tak banyak sangat choices kat Jusco tu.. Aku dan encik suami pusing2 pun, tak tau nak beli apa.. Barang2 baby yang lain, takde la murah sangat.. kat tempat lain pun boleh dapat harga macam tu.. Lagipun, malas nak beratur kalau beli setakat baju, seluar secotet.. 

IMG_4564Takde rasa nak memunggah baju2 hari tu.. Just lalu aje..

Pusing punya pusing, teringat tentang baby rocker.. My hubby suka sangat dengan Fisher Price Newborn to Toddler Portable Rocker..

rockerKenapalah zaman aku baby dulu takde rocker kayak gini? Sekarang ni, cam jakun aje.. haha..

Kat mana2 kitorang survey, harga rocker ni ialah RM289.90 yang paling kurang boleh dapat.. So, we went to Toys area.. Tanya kat promoter, all items ada 10% discount.. That already made me excited.. hehe.. kalau aku, dah okay aje, terus beli.. But, faham2 ajelah my hubby memang "pandai cakap” (ni zaman U dulu, dipanggil mulut manis.. hihihi, jangan marah).. my hubby try tanya lagi kat promoter tu, “tak boleh discount lagi ke? 20% ke?”.. After a while, the promoter said OK.. Weehoo, tersenyum lebar kami berdua dibuatnya.. Pegi bayar terus lepas tu.. syok2, dahlah dapat additional RM20 voucher lagi.. It was definitely a great bargain!!

IMG_4562

IMG_4566 Bile menyedari ada armature paparazi snap gambar, “No photo please…” :P

IMG_4574 This is for you, baby! nanti kite main sama2.. :)

Note: JCard Day Jusco Taman Maluri will be held on 13th – 14th January 2010.. InsyaAllah, aku akan pergi a few days earlier untuk survey ada tak barang yang aku nak.. Kalau takde, kirim salam aku nak pegi bersesak2.. Baik kite shopping tempat lain.. sebab 14th January, Negeri Sembilan cuti.. untung2 aku keje sini.. hehe.. 

13 comments:

HAZWAN17 said...

sekarang tgh year end sale..msti pnuh shoping complex

Aidi-Safuan said...

uiks...kat JJ pon boleh tawar2 harga?hebat

This is .... said...

HAZWAN17,
betul tu.. lagi best kalau poket penuh sentiasa.. hehe..

Aidi-Safuan,
itu lah hebatnya suami saya... hehe..

Lechuguiia said...

Wah, kebetulan..alya also got the same rocker from her abah..huhuhu..

Lepas je pasang, terus letak dia dalam rocker tue..terus nenyak tido..hehehe..plus ada gegar2 tue yang syok..ahaks..

This is .... said...

Nadia,
Ini yang tak sabar nak letak baby ni.. hehe.. silap2, dengan mamanya skali tertido.. :P

AHMAD RABBANI said...
This comment has been removed by the author.
LynnDa @ PeNg said...

woit.... caya laaa hubby ko siap bargain kt JJ...
akan aku cuba nanti jugak laaa...
boleh ker??? xpernah dibuat org kecuali hubby ko... ahaks
percubaan yg menarik n berjaya..

This is .... said...

peng,
try la.. cuba cari promoter lelaki, pastu, bagi senyuman paling menawan.. ahaks..

lolypop said...

ouh akak tahniah yea ! tenkiu komen ain punye entry..nanti klaw da besalin.jangan lper upload gamba baby k.

This is .... said...

Ain,
Ok, insyaAllah..

kemaryahya said...

bertahnye dpt murah.. me like it very much..but hubby say no. no need he said.. :(

This is .... said...

kemar,
mintak dana dari kawan2 le.. hihi.. sharing is caring mar..

Yazidane shaha said...

Ambo ado jual baby rocker ni...harga rm165 je...nak info lanjut di sini ye... http://bagaimana.com.my/fisher-price-rocker-murah-newborn-to-toddler/