Wednesday, August 24, 2011

My New Baby..

It is an iPad 2! :)
IMG_2968  My tablet in Speck pink rubber casing..

Few of my friends asked me, “you suka pink ye?” Maybe diorang noticed jam pink, netbook sleeve pink, pen drive pink, handphone pink, wallet pink.. And now, my iPad casing pulak warna pink.. Aku pun tak perasan semuanya pink in colour.. But yes, pink is my most favorite colour.. Tak minat normal leather case, nampak macam skema aje.. hihi.. That is so not me.. Tapi barang-barang aku jelah pink.. Kalau kat rumah semua barang pun nak pink, macam rumah Barbie Doll pulak nanti.. haha..

Why iPad? Apple?

Pernah tak tengok this below photo? Funny..
android_Vs_iphone 
Source from Google.

For me, everyone has own preferences.. Even my hubby pun persuade me to choose Android.. Tapi, aku ni taulah.. I want what I want.. hehe.. Lagipun, aku buat apa aje dengan iPad aku, Facebook, Twitter, internet browsing on the go and few simple applications.. Takde nak program-program pun..
I am gadget freak, you know! “Gadget Freak” kat sini bermaksud “takut teknologi”.. :P Pegang iPhone, Samsung Galaxy S kawan-kawan, setakat pegang ajelah.. Nak tekan-tekan, browse application semua, aku tak tau nak pergi mana.. Last-last aku bagi balik kat tuannya.. haha.. So, ni baru nak belajar ni.. Don’t worry, I know I am a fast learner.. haha.. Poyo..

IMG_2923 The stocks on that day, in Midvalley..

IMG_2921 Lot of choices.. maybe next time.. Or ada yang nak hadiah tak? :)

IMG_2922 My 2 handsome advisors.. hihi..
So far, I’m happy with it.. No regret.. :)

11 comments:

shahida said...

wawah...best nyer...

aisya said...

jelesla. kite suke pink gak! hehehe ~

[s.u.r.i.a] said...

teringin tapi pikir touch screen mesti susah. takut nanti tetiba hang. sedar diri ganas. hehe. btw, pink sangat cute!

Ms SZ said...

W0W! Best! Best!

Rineldi @ Ineld said...

Welcome to Ipad2 club...tp pengaruh android ttp x leh tahan,...

sayahappyslalu said...

shahida,
hehe :)

aisya,
janganlah jeles..

suria,
setakat ni tak hang lagi.. okay kot compare with windows mobile..

Ms SZ,
:)

Rinel,
setakat ni, tak terpengaruh sangat, sebab tak amik tahu sangat.. hihi

~ZuE~ said...

Haha with apple, surely there'll be no regret, u'll be addicted n loyal!  btw ni 3G+wifi? No engrave la eh?

Mrs. Daniel said...

how i wish i have one. huhu...(http://jacdaniel78.blogspot.com)

sayahappyslalu said...

Kak zue,
Memang dah start addict.. Hihi.. Yes 3g and wifi.. Engrave? Apa tu..

Mrs daniel,
Make sure your wish comes true.. :p

Rineldi @ Ineld said...

Mcm sy ada engrave nama sy. Tp service ni available pembelian on9.

sayahappyslalu said...

Rinel,
Oic, saya pun baru tahu beli online aje boleh engrave.. Beli barang2 gini saya prefer pergi kedai..