Monday, August 1, 2011

Pavlova From Alexis, The Gardens…

Aku, kalau cari sesuatu tu, cari sampai dapat.. hehe.. Last Friday, cari kat Ben’s KLCC, tapi dah abis.. Sampai pun dah 8.00pm++.. Takpelah, next time..

So, semalam, tanya kat kawan, mana ada jual makanan yang aku cari kat Midvalley ni? She said kat Alexis.. Macam pernah ternampak Alexis kat The Gardens, terus pergi sana cari time lunch.. hehe.. Ada kot mata-mata yang nampak kitorang bertudung masuk kedai makan.. haha.. Bukan kitorang nak makan pun.. Nak beli take away.. Petang nak balik terus, malas nak singgah2 lagi..

IMG_2762 The paper bag looks yummy..

And the real object looks yummier! It’s pavlova yang aku cari selama ni.. Atau dikenali sebagai Mixed Fruit Meringue..

IMG_2761

Lagi-lagi bulan puasa ni, apa terfikir rasa nak makan, terus rasa nak cari.. hehe.. Lepas beli terus balik ofis.. Lucky ofis sejuk, my pavlova still in good condition.. Bau semerbak, mencabar sungguh.. hehe.. Macam budak-budak Smile with tongue out

Bawak balik rumah, I put in front seat.. Sekali nak simpan peti ais, dah penyek sedikit sebab cair.. huhu. Tapi masih boleh makan..

IMG_2769

So, last night, makan berdua dengan Haikal.. My hubby rasa sikit je.. Ada manis, ada cream, ada masam.. Sedap jugak, suits my taste buds :) Haikal pun suka tapi tak makan banyak sangat.. Dia memang cepat muak.. What to try next? Please share.. hehe..

7 comments:

[s.u.r.i.a] said...

sedapnyee. jeles. kan bagus MV & The Gardens sebelah rumah je.

intannazirajalil said...

nk tny, brape harga pavlova ni?

FaRhAna JoHaRi said...

arrrrgghh sedapnya kak...mana nak cari nih..kat balakong xde jual ke ek..huhuhu

rlongbomba said...

beghapo regenye ni dek kalau kat Alexis tu?

sayahappyslalu said...

suria,
kalau rumah sebelah shopping complex, confirm malas pergi. haha.. contohnya rumah mak akak tu.. dah jemu.. huhu..

intan,
harga RM15.90 per piece

Farhana,
takde lah kat balakong..

rlongbomba,
RM15.90

mommynana said...

Ohmy! I google2 trus ke link blog ni. Thanks for recommending. :)

sayahappyslalu said...

mommynana,
sedap. but recently, i heard they dip the fruits in alcohol. so i tak pergi beli dah. maybe u kena tanya tu ask for info. Wallahualam.